MENIU

Femeile frumoase pun sănătatea în pericol. Explicația cercetătorilor te va uimi

Persoanele care stau în preajma femeilor frumoase își pun sănătatea în pericol, este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Valencia.

Numai cinci minute petrecute in prezenta unei femei frumoase ridica nivelul de cortizol, hormonul ce indica nivelul de stres, de natura fizica sau psihica, in organism si care este responsabil pentru declansarea bolilor de inima, scrie telegraph.co.uk.

Desi cortizolul are un efect pozitiv asupra corpului in doze mici, nivelurile ridicate de cortizol pot agrava starea de sanatate a unor persoane, in special a acelora care sufera de boli de inima, diabet, hipertensiune si impotenta.

Acest efect este accentuat in cazul barbatilor care sunt de parere ca persoana de sex feminin in cauza apartine unor standarde inalte ce le depaseste pozitia acestora, potrivit smartwoman.ro.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au testat 84 de studenti de sex masculin. Acestia au fost rugati sa stea intr-o camera si sa rezolve un puzzle Sudoku in prezenta a doua persoane straine, un barbat si o femeie. Atunci cand persoana de sex feminin a parasit camera, nivelul de stres al persoanei aflate in testare a ramas constant, insa atunci cand persoana de sex masculin a parasit camera, iar cea de sex feminin a ramas in compania persoanei testate, nivelul de cortizol al acesteia din urma a crescut.

Mai multe articole despre:
sănătate femei frumoase cortizol