MENIU

Femeie UMILITĂ de statul român după ce a muncit 20 de ani! Cum își duce traiul dintr-un ajutor social de 135 de lei pe lună

Femeie UMILITĂ de statul român după ce a muncit 20 de ani/ Imagine de arhivă

După 20 de ani de muncă și cu o facultate terminată, o femeie din Teleorman a ajuns la limita supraviețuirii. Aceasta trăiește doar cu un ajutor social de 135 de lei pe lună, deși, în mod normal, ar fi trebuit să primească pensia minimă de la stat. Locuiește împreună cu fiul ei într-un apartament plin de igrasie, îi plouă în casă, iar pentru că nu mai avea cu ce să plătească facturile, femeia a renunțat la curentul electric. Din când în când, fiul femeii mai face rost de bani, mergând la muncă cu ziua. 

Deși a ajuns la vârsta de 65 de ani, Cecilia Nestorescu trăiește doar cu un ajutor social de 135 de lei. Este singurul venit al femeii, iar din suma extrem de mică nici nu-și poate asigura hrana de zi cu zi. A muncit 20 de ani, însă în acte îi apar doar 9 ani de muncă.

Din cauza sărăciei și a necazurilor, femeia din Zimnicea suferă de depresie, dar și de alte boli grave care aproape au imobilizat-o la pat.

Femeia locuiește într-un apartament, în condiții greu de imaginat. De fiecare dată când plouă, apa trece prin tavan, pereții sunt plini de igrasie și de mucegai, iar pentru că nu avea bani de facturi, face economie la curentul electric. Uneori, fiul ei mai merge la muncă cu ziua pentru a face rost de bani.

În mijlocul iernii, în apartamentul celor doi au fost puțin peste 10 grade.

Povestea femeii din Zimnicea a fost descoperită de o asociație umanitară care, cu ajutorul donațiilor încearcă acum să o ajute pe bătrână. 

Mai multe articole despre:
femeie umilita ajutor social stat telorman