MENIU

Femeia cu sănătate de fier. La 93 de ani, sparge lemne și cosește iarba

Sursa foto: Captură video

La venerabila vârstă de 93 de ani, o femeie din satul Valea Loznei, județul Sălaj se bucură de o sănătate de fier. Femeia se trezește la prima oră a dimineții, bea o cafea, apoi începe treaba. Doamna Domnica are pui și porci, sparge lemne, cosește iarba și nu a fost niciodată la spital. Fiica acesteia spune că fără mama sa, nu s-ar putea descurca. 

În vârstă de 93 de ani, doamna Domnica se poate mândri cu o sănătate de fier. Femeia face toate treburile casnice, crește animale și chiar sparge lemne.

Doamna Domnica: Eu le-am crăpat! Cu securea! Le-am clădit, am pus în roabă, le-am adus aici și le-am clădit și ce să facem, asta-i viața! Mă scol dimineața, fac cafeaua, după aceea dau la porci, dau la găini, apoi mă duc în grădiniță.

Deși mult mai tănâra, fiica femeii spune că nu s-ar putea descurca fără ajutorul de preț al mamei sale.

Viorica Mușat, fiica femeii: „Până acum s-a descurcat în toate privințele. Acum ba mai o doare aici, ba mai pe colo, dar tot face treabă. Dimineața când se scoală e fresh. Fără de ea, n-aș putea face! De câte ori nu pot să mă duc nicăieri și ea se duce și le isprăvește pe toate!

Doamna Domnica: Mă gândesc oare cum am putut ajunge la acești ani. Mi-a dat Dumnezeu sănătate și am putut lucra.

Reporter: Ați fost vreodată la spital?
Doamna Domnica: N-am fost niciodată!

În același sat s-a născut și cel mai longeviv om din România, care a murit la vârsta de 147 de ani. 

Mai multe articole despre:
femeie batrana sanatoasa Valea Loznei salaj