MENIU

Femeia care a șantajat-o pe președinta ICCJ, Livia Stanciu, condamnată la trei ani de închisoare

Tribunalul București a decis, joi, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a Marianei Rarinca, femeia care a santajat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată, informează HotNews.ro.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe persoana vătămată, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru sotul acesteia.

Mai departe, spun procurorii DNA, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, Mariana Rarinca i-a pretins șefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

"Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații, presupus compromițătoare, la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro, drept compensație pentru 'datorii' plătite de inculpată, în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări, prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromițătoare, despre persoana vătămată și familia acesteia", potrivit DNA.

Mai multe pe HotNews.