MENIU

Federația Sindicatelor din Educație amenință că dă Guvernul în judecată din cauza vaccinării obligatorii. Marius Nistor: Este o măsură ilegală și imorală

Vaccinarea obligatorie a profesorilor, criticată

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a criticat dur sâmbără, în emisiunea ”Sănătatea la control” de la Realitatea Plus, decizia Guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie în cazul angajaților din învățământ.

Nistor a amintit că 61% dintre angajații din învățământ s-au imunizat, în condițiile în care rata medie de vaccinare la nivel național este de 30%. 

”Vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale este ilegală și imorală. Nu facem parte din categoria antivacciniștilor, există o pandemie care a dus la milioane de decese și este clar că trebuie luate măsuri și restricții, dar campania de vaccinare trebuie făcută cu cap. 

Peste 61% din angajații din învățământ s-au vaccinat, în condițiile în care media națională este de 30%. Să vii acum să arăți cu degetul către cadrele didactice pentru că nu s-au vaccinat 100% este imoral. 

Avem colegi care au trecut prin boală, care suferă de afecțiuni și medicul nu le recomandă vaccinarea. A impune vaccinarea când tu îți riști viața e un lucru incorect. Am discutat cu colegi care suferă de astm, vaccinul ar crea un risc major pentru sănătate”, a declarat Nistor sâmbătă, la Realitatea Plus.