MENIU

Febra remanierilor crește. Marcel Ciolacu: „Trebuie făcută o evaluare a fiecărui ministru!” - Ce spune de Virgil Popescu și Vasile Dîncu

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Febra remanierilor, amplificată de liderul PSD - Marcel Ciolacu. Președintele PSD a anunțat că se va face o remaniere în perioada următoare și i-a amenințat, voalat, pe miniștri că remanierea se va face dacă va fi nevoie. Acesta nu a dezvăluit care sunt miniștrii vizați, dar nici nu a negat posibilitatea remanierii celor de la Energie - Virgil Popescu sau Apărare - Vasile Dîncu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se va face o remaniere guvernamentală și va solicita o discuție aplicată în cadrul coaliției de guvernare. În același timp, Ciolacu nu a respins varianta remanierii miniștrilor de la Energie - Virgil Popescu (PNL) sau Apărare - Vasile Dîncu (PSD). Liderul PSD a precizat că va avea discuții cu premierul Nicolae Ciucă înainte și apoi va fi anunțată o decizie privind remanierile.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Asta a fost discuția de acum o lună, o să avem o discuție mai aplicată în coaliție. Nu vreau să am o discuție punctuală, despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu primul ministru, cu colegii mei și să nu dăm aceste vești întâi la televizor. Cred că un Guvern funcționează și cu remanieri. E ceva normal. Nu că susțin o anumită remaniere sau nu. La fel cum m-am abținut și în ceea ce îl privește pe domnul ministru Dîncu, să-mi permiteți să mă abțin și în ceea ce îl privește și pe ministrul Virgil Popescu. Întâi vom avea o discuție în coaliție”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat și despre ce miniștri ar fi vizați de remaniere.

În același timp, Marcel Ciolacu le-a cerut marți miniștrilor să-și facă propria analiză, avertizând că  fiecare ministru poate fi remaniat, în cazul în care și-a asumat anumite proiecte de investiții și nu au fost făcute.

Legat de tăierile de 10% din cheltuieli și de realizarea investițiilor, Marcel Ciolacu a precizat că „după o discuție pe care o să o am cu ministrul de Finanțe. În cazul în care un ministru și-a asumat anumite investiții și nu poate să le facă, atunci va fi evaluată inclusiv capacitatea lui de a mai fi ministru (...) Trebuie o analiză foarte clară! (...)

Trebuie făcută o evaluare a fiecărui ministru în interior. (...) Sunt provocări pe fonduri europene. Poate fiecare ministru trebuie să își facă o analiză. Eu am zis de economia de 10%. E un semnal că e nevoie o analiză internă.  În perioade de criză trebuie să fii pregătit pentru orice!”, a mai spus liderul PSD.