MENIU

FBI cercetează un fost consilier al lui Donald Trump suspectat că este agent al Rusiei

FBI a obținut un ordin judecătoresc pentru a-l supraveghea pe unul dintre foștii consilierii ai lui Donald Trump din timpul campaniei prezidențiale din 2016, întrucât aceștia îl bănuiesc de a fi agent rus. Documentul guvernamental face o descriere amplă conform căreia Page „s-a angajat în activități informaționale clandestine în sprijinul Moscovei.”

Biroul Federal de Investigații, împreună cu Departamentul de Justitie, a obținut un mandat de supraveghere din partea Curții de Informații Externe pentru a monitoriza activitățile lui Carter Page, fost consilier pe probleme de politică externă al lui Donald Trump, deoarece anchetatorii consideră că acesta a acționat ca agent al unei puteri străine, potrivit publicației The Washington Post.

Agențiile guvernamentale încearcă să stabilească dacă Page, sau oricare alți membri ai campaniei lui Trump, au avut legături nepotrivite cu agenții ruși și dacă Rusia a încercat să influențeze alegerile prezidențiale.

Carter Page a replicat că este folosit pe post de țintă într-o campanie de discreditare. Acesta a declarat marți pentru The Washington Post că i se confirmă „toate suspiciunile cu privire la supravegherea motivată politic și nejustificată a guvernului. Nu am nimic de ascuns.“