MENIU

Fata cu trei picioare a fost operată cu succes. Rezultatele sunt peste așteptările chirurgilor

Un copil din Bangladesh, născut cu un al treilea picior atașat la oasele bazinului, se va întoarce acasă după o operație de succes ce a avut loc în Australia. Choity Khatun (3), s-a născut cu o anomalie rară: o parte a corpului unui frate geamăn oprit din evoluție a rămas atașată de corpul ei. Chirurgii australieni au analizat luni întregi posibilitățile chirurgicale prin care să înlăture membrul în plus și să-și să-i reconstruiască zona pelviană.

Copilul dintr-un sat din Bangladesh a fost dus în Australia de către o organizație de caritate, Fundația Children First.

Medicul Chris Kimber, șeful secției de chirurgie de la Spitalul de Copii Monash din Victoria, a spus că situația lui Choity era foarte rară, iar operația a fost catalogată inițial drept „descurajantă”.

Fetița mai fusese operată de o echipă din Bangldesh, dar nu se reușise extirparea întregii cantități de țesut în surplus. Echipa din Bangladesh a trebuit să stabilească în prealabil dacă o intervenție chirurgicală ulterioară era posibilă sau benefică înainte de a fi dusă în Australia și supusă unei alte intervenții.

Doctorul Kimber a spus că fetița, parțial oarbă, poate merge acum, alergă și a crescut în greutate.

El a spus că ar putea avea nevoie de alte intervenții chirurgicale de corecție în anii adolescenței, dar se poate întoarcă acasă la Bangladesh împreună cu mama ei „fără medicație sau ajutoare chirurgicale”, relatează BBC.

Mai multe articole despre:
Bangladesh Chris Kimber Choity Khatun