MENIU

Fata care ar fi fost violată de doi poliţişti a plecat de 300 de ori din centrul de plasament

Adolescenta de 15 ani care ar fi fost violată de doi poliţişti din Călăraşi a plecat de 300 de ori din centrul de plasament din localitatea Perişoru, unde se afla din februarie 2013. Săptămâna aceasta centrul a fost amendat cu 100 de lei de Poliţie pentru ultima fugă a fetei.

Poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au amendat, săptămâna aceasta, cu 100 de lei Centrul de plasament ”Sfântul Ştefan” din localitatea Perişoru, pentru ultima fugă a adolescentei care ar fi fost violată de doi poliţişti reţinuţi joi seară, informză MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, amenda, care a fost dată după ce reprezentanţii centrului au anunţat dispariţia fetei, a fost aplicată în baza Legii 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Reprezentanţii centrului au fost sancţionaţi întrucât au încălcat articolul 2, punctul 33 din legea respectivă, care prevede că ”neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie” constituie contravenţie.

Mai multe articole despre:
null