MENIU

"Fasciştii", acuzaţia preferată a lui Iliescu, Ponta şi Tăriceanu

Afirmaţia lui Călin Popescui Ţăriceanu, potrivit căruia protestatarii din Parlament ar fi fascişti, iar comportamentul lor aminteşte de perioada de instaurare a fascismului, nu este nouă pentru politicienii români. 

Ion Iliescu este cel care, făcând trimitere la fascism, i-a mobilizat pe mineri să vină în Capitală, eveniment ce avea să ducă la Mineriada din iunie 1990. „Aşa cum aţi văzut, de această dată avem de a face cu elemente de-a dreptul fasciste.(...) forţe obscure care ignoră opţiunea exprimată de poporul nostru şi vor prin forţă să instaureze un regim de tip fascist

În 2014, Victor Ponta, la vremea respectivă lider al PSD și prim-ministru, invoca și el „fasciştii”, referindu-se la cei care au condus Institutul Cultural Român.

“Erau acolo persoane care au făcut deseori declaraţii şi au exprimat opinii anti-româneşti, chiar fasciste (...) e un domn Mihăieş, dânsul e de extremă dreaptă, e un fascist bătrân".

Miercuri, președintele Senatului, Călin Popescu Țăriceanu, a reactualizat acuzația, vorbind despre protestele din Parlament."Aceste manifestări sunt manifestări de tip fascist. Așa a început fascismul și totalitarismul în Europa", a declarat Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu