MENIU

Fără refugii în stațiile de autobuz din Constanța, de mai bine de un an. Oamenii sunt REVOLTAȚI: ce spun autoritățile

Stație de autobuz fără refugiu / Captură video

De mai bine de un an, stațiile de autobuz din Constanța au fost desființate, în locul lor urmând să fie amplasate altele noi. Acest lucru nu s-a întâmplat însă nici până acum, iar localnicii sunt revoltați: fie caniculă, ploi reci sau zăpezi, ei trebuie să aștepte mijloacele de transport în comun afară, fără nicio protecție. 

În urmă cu un an, când au fost desfințate vechile stații de transport în comun, autoritățile au promis că vor amplasa altele, noi și modernă. Proiectul nu a mai ajuns însă să se finalizeze.

"Dacă cei de sus nu au mentalitate care să fie ok pentru cetățeni și să schimbe orașul asta, noi nu avem nicio putere asupra lor", spune un constănțean.

Constănțenii au avut de îndurat pe rând caniculă, ploi, zăpezi și viscole în așteptarea autobuzelor. Oamenii spun că refugiile sunt esențiale și că ar fi trebuit montate de mult.

"Înainte mai puneau în stație copertine dinalea. Te mai apara de ploaie, de viscol, de tot. Acum nu avem ce face, nu noi facem planurile astea. Primăria, ei trebuie să se ocupe", povestește o femie.

"Asta e situația, ce să facem? Nu avem încotro: trebuie să mergem la serviciu. Ar trebui un acoperiș, cum sunt peste tot", spune o altă.

Autoritățile au anunțat că procedura de achiziție a noilor stații de transport în comun s-a încheiat în sfârșit.

"În termen de 10 zile, dacă nu sunt contestații, se va semna contractul și în maximum 60 de zile conform contractului va trebui să avem deja amplasate în teren primele stații de autobuz", a declarat Alin Vintilă, purtător de cuvânt Primăria Constanța.

Noile refugii sunt achiziționate din fonduri europene.