MENIU

Falezele Dunării, asaltate de turiști la sfârșit de sezon. Croazierele pe fluviu, noul trend în materie de relaxare

Falezele Dunării, asaltate de turiști la sfârșit de sezon. Foto: Facebook

Deși vara se apropie de sfârșit, stațiunile din zona Cazanelor Dunării încă sunt luate cu asalt de sute de turiști care vin să admire peisajele spectaculoase. Cu mic cu mare, oamenii se înghesuie încă de la primele ore ale dimineții să facă croaziere pe fluviu cu vapoarele sau șalupele puse la dispoziție. 

Faleza stațiunii Orșova încă se umple de turiști deși vara se apropie de final. Oamenii sunt dornici să facă o plimbare cu vaporul sau cu barca pentru a admira zona Cazanelor Dunării, acolo unde se află Capul lui Decebal și alte obiective turistice renumite.

Unii dintre ei obișnuiesc să vină an de an. Alții, sunt pentru prima dată în această zonă.

„Apa multa natura chipul lui Decebal, un pic de istorie”, spune un turist.

Plimbarea pe Dunăre rămâne prima atracție atât pentru turiștii români cât și pentru cei străini.  

Scandal în biroul lui Emil Boc. Doi activiști au intrat peste el să-l ia la rost despre mirosul pestilențial din oraș. „Sunteți caraghioși!”

 „Vin turistii in zona datorita faptului ca le oferim servicii complete cazare masa croaziera in Cazanele Dunarii”, spune Cătălin Sâlu, reprezentantul unei firme de agrement.

Ceea ce îi atrage pe turiști este frumusețea peisajelor, deși zona nu s-a mai dezvoltat din punct de vedere turistic în ultimii ani.

Mai mult, autoritățile au montat garduri care opresc accesul la pontoanele unde acostează bărcile și vapoarele de croazieră. Astfel, turiștii sunt nevoiți să escaladeze gardurile de pe faleză pentru a ajunge la ambarcațiuni. 

Averea impresionantă a managerului de la Bagdasar-Arseni. Etichetat drept traseist politic, Andi Nodiț se mândrește cu 2 mașini de lux și 2 case

Mai multe articole despre:
turisti falezele dunarii croaziere pe dunare turism