MENIU

Faleza Tulcea, proiect vs realitate - IMAGINILE dezastrului după alte 40 de milioane de euro luate din banii pentru Deltă - FOTO&VIDEO

Reabilitarea Falezei din Tulcea, motiv de revoltă pentru oamenii care trăiesc într-unul din cele mai importante porturi fluviale din România, pe malul Dunării. Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a anunțat, în exclusivitate la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, că în lucrările de reabilitare ale falezei Tulcea au fost cheltuite 50 de milioane de euro dați din cele 1,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru investiții în Delta Dunării. 

Anca Alexandrescu a vorbit miercuri seară, la Culisele statului paralel, despre pagina tulcenilor înființată pe rețeaua de socializare, după ce președintele Consiliului Județean Tulcea - Horia Teodorescu a declarat, în exclusivitate, că au fost folosite pentru reabilitarea falezei 40.000 de euro din banii europeni - cele 1,2 miliarde de euro - pentru Delta Dunării.

Anca Alexandrescu: „Cât a costat amenajarea falezei din Tulcea?”

Horia Teodorescu, șeful CJ Tulcea: „ 40 de milioane de euro”.

Anca Alexandrescu: „Deci 40 pe faleza din Tulcea, 60 pentru Delta Dunării din 1,2 milioane de euro, mulțumesc...”.

Reabilitarea Falezei din Tulcea a început în urmă cu aproape trei ani și nu este încă finalizată. Peste 80 la sută din proiect este gata, însă tulcenii critică felul în care au decurs lucrările pe pagina specială de pe Facebook intitulată: „Faleza Tulcea - Pagina tulcenilor cărora le pasă de faleză. Cine vrea să ni se alăture este binevenit”, pe care sunt postate fotografii și clipuri video, ca și pe canalul de Youtube dedicat. Locuitorii din Tulcea reclamă diferențele uriașe între proiectul prezentat și ce s-a făcut până acum pentru reabilitarea Falezei.

„Exista un cont de Facebook făcut de cetățatenii din Tulcea care au publicat imaginea cu faleza si cat a costat. Și nu 40 de milioane de euro, ci 50 de milioane de euro au costat, din cei 1,1-1,2 de miliarde de euro. Iar 60 de milioane de euro s-au dus in Deltă”, a adăugat Anca Alexandrescu.

„Președintele Consiliului Județean este și președintele organizatiei judetene a PSD de acolo (Tulcea, n.r.). El a incercat sa mute lucrurile undeva pe la București, la minister, ceea ce s-a și întâmplat. A fost o afacere de partid. E anecdotic în Europa. Poza (cu proiectul reabilitarii Falezei, n.r.), dacă o arătați la Bruxelles, la UE, spun << mamă, ce fac românii acolo>>”, a comentat și analistul politic Dorin Iacob, urmărind fotografiile și imaginile de prezentarea a proiectului.

Anca Alexandrescu: „Am informații că unele utilaje lucrează și în Ungaria. Sunt cel puțin 75 de proiecte private cu suspiciune pe aceasta speță”.