MENIU

Fake News odios pe filieră rusească: "Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, operată în SUA"

<p>Fake News despre Sorina Săcărin</p>
<p>Fake News despre Sorina Săcărin</p>
<p>Fake News despre Sorina Săcărin</p>

Mașina de Fake News de sorginte rusească lovește din nou în mediul online românesc. Sute de români redistribuie pe Facebook o știre falsă legată de Sorina Săcărin, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români din SUA.

Un site dubios cu știri de tip Breaking News din Rusia și România bn-news-romania.info a publicat recent o știre falsă despre Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, despre care Realitatea.net v-a informat constant cu privire la starea ei pe pământ american.

Știrea FAKE pe care sute de români o distribuie pe Facebook în aceste momente spune că Sorina ar fi fost operată și i s-a scos un rinichi pentru a fi donat tatălui său adoptiv (vezi print screen mai jos).

Dacă încerci să dai click pe știrea originală, site-ul rusesc nu te lasă decât dacă DISTRIBUI înainte știrea falsă către prietenii din rețeaua ta de Facebook.

Românii care distribuie știrea fără să-i verifice veridicitatea sunt revoltați pe situația relatată de articolul mincinos: "Dna ul unde este? Inspecția judiciară unde este? Instanțele judecătorești care au trimis în america pot dormi linistite cand un copil de 12 ani a rămas fără un organ. Copil de 12 ani fara aparare etc", a scris George pe Facebook.

Adevătul despre situația Sorinei este cu totul altul: ea s-a integrat perfect în noua viață, a început școala la New York, este fericită în mijlocul noii familii, unde învață să cânte la pian și ia lecții de engleză.

Site-ul cu știri din Rusia și România:

Care este adevărul despre Sorina Săcărin:

Sorina Sacarin, fetiță din Baia de Aramă adoptată de o familie din SUA și devenită cetățean american, a început școală la New York și se adaptează foarte bine la nouă ei viață.

Coșmarul pe care l-a trăit în România, după ce familia asistenței maternale a refuzat să o predea părinților, iar procurorul general a făcut tot ce i-a stat în putință să o împiedice să aibă o familie, pare depășit.

Într-un interviu pe care l-a acordat în exclusivitate Ziare.com, tatăl Sorinei, Gabriel Sacarin, a povestit ce face Sorina și cum arată viață ei acolo, despre relația cu părinții și frații ei, despre școală la care merge, despre noile ei pasiuni și talentele pe care le vădește.

"Sorina face foarte bine. Este iubită aici, ea ne iubește pe noi, își iubește frații, o iubește mai ales pe Ramona. Toată ziua e în brațele ei și îi lasă peste tot prin casă scrisorele sau îi scrie pe bucățele de lemn: "tu ești o mamă adevărată". Mie îmi spune că Ramona e cel mai bun om pe care l-a văzut până acum. Se simte într-o familie", a declarat tatăl Sorinei în interviul acordat jurnalistei Ioana Ene Dogioiu.

Cum s-a schimbat viața Sorinei în SUA