MENIU

Facturi uriașe la curent, Cîțu nu plafonează nimic: "Soluția nu poate să vină de la premier. Nu intervenim..."

Cresc facturile

Facturile la electricitate și gaz explodează însă guvernul vine cu un anunț surprinzător.

Guvernul nu plafonează prețurile la energie, anunță premierul, deși facturile au explodat odată cu liberalizarea pieței, iar scumpirile nu se opresc aici. În plus, Florin Cîțu spune că nu el trebuie să găsească soluții pentru consumatorii vulnerabili. Ce se întâmplă însă cu acele companii care profită de pe urma consumatorilor? Vor suporta consecințele, a amenințat Florin Cîțu, în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, în loc să vină cu soluții, îi îndeamnă pe oameni să sesizeze imediat ANRE, dacă au suspiciuni în privința facturii la curent. 

Premierul dă vina pe ANRE și alte instituții pentru facturile mari la energie electrică. Florin Cîțu a venit cu un avertisment și pentru companiile care umflă facturile oamenilor. Ele vor fi sancționate la nivelul cifrei de afaceri.

"Solutia asupra preturilor nu poate sa vina de la premier. Nu vom interveni pt a plafona preturile. Nu vreau ca nicio companie sa profite de aceasta situatie si sa isi umfle profiturile", a spus Cîțu.

 Guvernanții nu sunt de acord nici cu scăderea sau eliminarea TVA, așa cum au cerut companiile de energie. De altfel, Virgil Popescu susține că nu este mulțumit de modul în care ANRE a liberalizat prețul la energie electrică. 

 4,5 milioane de familii cu venit mediu sau consum mediu, adică peste 10 milioane de români, vor primi compensații pentru facturile din această iarnă. 

 Ministrul Energiei îi îndeamnă pe români să sesizeze orice suspiciune de abuz al furnizorilor.  În tot acest timp, românii se gândesc îngroziți la iarna care vine.

 

Mai multe articole despre:
florin citu guvern preturile la gaz curent