MENIU

Facebook luptă împotriva vânzărilor de arme ilegale

Facebook luptă împotriva vânzărilor de arme ilegale

Facebook a încheiat un acord cu autorităţile americane pentru a lupta împotriva vânzărilor de arme ilegale, prin intermediul reţelei sale şi al aplicaţiei de editare foto Instagram.

Facebook a anunţat, într-un mesaj publicat pe site-ul său, că va bloca, de acum înainte, accesul minorilor la pagini şi mesaje publicate pe reţeaua socială care au fost semnalate sau au fost identificate ca promovând vânzările de arme.

De asemenea, reţeaua de socializare va trimite mesaje persoanelor care încearcă să vândă o armă, pentru a le reaminti să respecte legile aflate în vigoare în ceea ce priveşte acest tip de produs. În plus, paginile care promovează vânzările de arme vor avea încorporat un mesaj similar.

Totodată, Facebook avertizează că nu va lăsa potenţialii vânzători să publice mesaje "care indică dorinţa de a ignora legea sau de a-i ajuta pe alţii s-o facă", de exemplu, omiţând să verifice antecedentele cumpărătorului sau să accepte expedierea produselor în alte state fără să aibă autorizaţiile necesare.

În mesajul publicat pe site-ul reţelei de socializare se precizează că Facebook şi Instagram vor continua să semnaleze autorităţilor competente conţinutul de pe site-urile "care sugerează un risc direct şi credibil asupra siguranţei celorlaţi".

Aceste măsuri, pe care grupul le-a calificat ca fiind "educative", vor fi implementate în următoarele săptămâni. Aceste măsuri au fost luate ca urmare a "unor preocupări legate de anumite oferte de arme", exprimate prin intermediul reţelei de socializare, a precizat Monika Bickert, administrator de reţea. Prin aceste măsuri se doreşte "găsirea unui echilibru între a permite oamenilor să se exprime în legătură cu subiectele importante pentru ei şi crearea unui mediu sigur şi respectuos".

Nici Facebook şi nici Instagram nu sunt site-uri de comerţ, dar utilizatorii lor le pot folosi uneori în acest sens, potrivit Ministerului Justiţiei din statul New York.

Ministrul Eric Schneiderman a salutat măsurile anunţate de Facebook şi Instagram şi "încurajează şi alte site-uri de social media să urmeze exemplul lor".

Facebook, considerată în momentul de faţă cea mai importantă reţea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună.