MENIU

FACEBOOK face noi VICTIME în România. Tânărul a ajuns după gratii

Un tânăr şi-a santajat vecina cu o discuţie "furată" de pe Facebook

Un tânăr şi-a şantajat vecina cu o discuţie "furată" de pe Facebook. Pentru a şterge conversaţia obţinută ilegal, acesta i-a pretins suma de 5.000 de lei, dar a ajuns după gratii.

Cristi Mihai Panait, un tanăr din satul Coroteni, comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea a reuşit să intre în posesia unei discuţii amoroase între vecina sa şi presupusul amant şi a ameninţat că va spune totul soţului încornorat, scrie ziaruldevrancea.ro.

Potrivit primelor date, se pare că bărbatul i-a spart parola şi a reuşit să intre în contul tinerei de 30 de ani. Acesta a copiat mai multe discuţii pe care aceasta le-ar fi avut cu un alt bărbat, presupus amant.

Sub ameninţarea faptului că va trimite toate convorbirile soţului său, suspectul a pretins suma de 5.000 de lei pentru a face totul uitat.

Tânăra a sesizat poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea care au organizat si desfăşurat o acţiune pe linia combaterii criminalităţii informatice.

"În acest context, poliţiştii l-au prins în flagrant pe Cristi-Mihai P., 19 ani, din satul Coroteni, comuna Slobozia Bradului, în timp ce primea suma de 5.000 lei de la I.M. pentru a nu divulga date informatice obţinute in mod ilegal prin accesarea neautorizată a unui sistem informatic. Pe numele lui Cristi-Mihai P. s-a dispus de către DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea măsura reţinerii, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi şantaj", au spus poliţiştii vrânceni.

Femeia a anunţat anchetatorii imediat ce tanărul i-a comunicat "disponibilitatea" de a face pierdute convorbirile purtate pe Facebook, bineînţeles, contra unei sume importante de bani.

În cauză există şi înregistrări audio/video care dovedesc clar intenţia tanărului de a o şantaja pe femeie. Toată activitatea infracţională informatică a fost derulată de pe computerul personal al tanărului din locuinţa acestuia.