MENIU

FACEBOOK - Aplicația care îți spune cât timp ți-ai "irosit" din viață pe rețeaua de socializare

Aplicația care îți spune cât timp ți-ai "irosit" din viață pe rețeaua de socializare

FACEBOOK va aniversa săptămâna viitoare 10 ani de existență, însă majoritatea utilizatorilor români și-au făcut conturi pe rețeaua de socializare după anul 2008. 

FACEBOOK - Cu ocazia a 10 ani de existență a rețelei de socializare fondate de Mark Zuckerberg, revista TIME a creat o aplicație cu ajutorul căreia poți calcula cât timp ți-ai "irosit" din viață în total pe Facebook

Metodologie

Facebook nu publică date exacte despre frecvența logărilor utilizatorilor, așa că aplicația folosește în schimb un algoritm de estimare a timpului petrecut pe rețeaua de socializare. 

TESTUL POATE FI REALIZAT AICI

Facebook se aseamănă cu ciuma bubonică

Cercetătorii de la Universitatea Princeton susțin că rețelele de socializare funcționează într-un mod similar bolilor infecțioase: se răspândesc cu repeziciune și apoi dispar. 

La fel ca cioma bubonică, Facebook va cunoaște într-o bună zi sfârșitul, spun oamenii de știință de la Universitatea Princeton. 

Potrivit oamenilor de știință, rețelele de socializare au o dinamică asemănătoare bolilor infecțioase, iar asta le-a permis să facă următoarea predicție: Facebook va cunoaște un declin puternic în anii următori și îți va pierde 80% din baza de utilizatori între anii 2015 și 2017

Bolile infecțioase, precum pojarul, și rețelele de socializare, precum MySpace, se comportă într-un mod asemănător, spun cercetătorii. În fază inițială, să răspândesc foarte repede între oameni, după care ating un punct culminant și ulterior începe o etapă de declin. 

Mai multe articole despre:
aplicaţie timp Facebook irosit cat