MENIU

Fabrică de armament în județul Mehedinți. Unde va fi construită și ce va produce

Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că o nouă fabrică de armament va fi construită în comuna Șimian, din județul Mehedinți, pe un teren pus la dispoziție gratuit de Primărie. Construcția face parte din contractul câștigat de compania națională ROMARM în urma licitației organizate de ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care prevede livrarea a 25.000 de pistoale Beretta. 

”Am luat decizia ca noua fabrică de armament a Companiei Naționale ROMARM SA să fie făcută aici, la Șimian. ROMARM, în cursul acestui an, a câștigat licitația pentru livrarea a 25.000 de pistoale Beretta către Ministerul Afacerilor Interne, iar în urma acestui contract, conform legislației, are obligația să realizeze un contract de offset, care înseamnă investiții de 80 la sută din valoarea contractului într-o capacitate de producție în România”, a declarat ministrul. 

Popescu a precizat că, în urma investiției, în prima etapă vor fi create 100 de locuri de muncă, numărul acestora urmând să crească pe parcurs la 500, transmite realitateademehedinti.net