MENIU

EXTRAORDINAR: gravidă în moarte cerebrală, ţinută în viaţă 123 de zile. Bebeluşii, complet sănătoşi

O tânără de 21 de ani a fost ținută în viață de aparate pentru 123 de zile pentru ca medicii să poată să îi aducă pe lume pe gemenii pe care aceasta îi avea în burtică.

Frankielen da Silva Zampoli Padilha, din Brazilia, a murit din cauza unui atac cerebral suferit în timpul sarcinii, în octombrie, anul trecut, scrie Daily Mail.

Doctorii au decis să îi salveze embrionii, care aveau 9 săptămâni atunci, după ce și-au dat seama că inimile lor continuă să bată în burtica mamei.

Frankielen da Silva Zampoli Padilha a fost ținută în viață de medici timp de 123 de zile, cea mai lungă perioadă posibilă, pentru ca să îi poată face o operație de cezariană și să îi salveze bebelușii.

Tatăl copiilor mărturisește că nașterea lor este un adevărat miracol, mai ales că la început șansele lor de supraviețuire erau extrem de mici.

Ana Vitoria, 1.4 kg, și Asaph, 1.3 kg, s-au născut prematur, în februarie, anul acesta. Au petrecut trei luni în incubator, dar sunt perfect sănătoşi. 

"Organele ei interne funcționau ca și cum ar fi fost încă vie. Am decis să o ținem în viață ca să îi salvăm copiii. În fiecare zi, i-am privit cum se dezvoltă absolut normal", a declarat unul dintre medici. Micuţii au primit, în fiecare zi petrecută în burtică, de la medici, asistente, fizioterapeuţi şi, evident, de la membrii familiei mamei lor, multă atenţie şi multă dragoste: aceştia le cântau, vorbeau cu ei şi mângâiau burtica tinerei mame. Şi, spun medicii, toată lumea a plâns la naşterea gemenilor. 

sursa

Mai multe articole despre:
bebeluşi atac cerebral moarte cerebrală