MENIU

Expoziţie de artă sculpturală şi decorativă a sticlei

Vienezii au ocazia să admire ce n-a văzut Parisul. Şi asta graţie artistului român Ioan Nemţoi, care a adus în bătrâna capitală austro-ungară patru lucrări din sticlă la care a lucrat mai bine de un an. Expoziţia "Cui îi e frică de sticlă" este expusă în plină stradă în cadrul Proiectului Sampling Bucharest, Zilele Bucureştiului la Viena, şi va rămâne deschisă până pe 26 mai.

Exponatele au fost realizate în atelierul artistului Ioan Nemţoi din Dorohoi, iar pentru fiecare piesă a fost nevoie de trei luni de muncă. Artistul şi-a numit exponatele Foc din cer, Cor de îngeri, Meteoriţi şi Energie.

"Sticla este dragostea mea, prin sticlă eu mă exprim, sunt un artist al focului. Vreau să arăt vienezilor locul de unde vin eu, de la Bucureşti, şi mă bucur că am fost acceptat să expun în această curte, unde vin peste 10.000 de oameni zilnic", a declarat artistul, Ioan Nemţoi

Pentru public, expoziţia a fost o adevărată provocare, mulţi dintre cei prezenţi la expoziţie s-au declatat plăcut impresionaţi de formele expuse şi lumina care se reflectă.
Mai multe articole despre:
cultură expoziţie artă