MENIU

EXPLOZII puternice în Transnistria înainte de 9 mai! Propaganda rusă acuză Ucraina pentru atacul cu drone - VIDEO

EXPLOZII puternice în Transnistria înainte de 9 mai! Propaganda rusă acuză ucrainenii pentru atacul cu drone

Explozii puternice s-au auzit azi noapte la granița dintre Transnistria și Ucraina, în satul Voronkovo. Din fericire nu au existat victime. Presa rusă amplifică posibilele conflicte cu două zile înainte de marea sărbătoare - Ziua Victoriei, de la 9 mai.

Presa rusă a anunțat exploziile, precizând că au fost observate drone în zona atacată.

În același timp, presa rusă amplifică importanța exploziilor înainte de Ziua Victoriei, așteptările analiștilor părând să se confirme în legătură cu încercarea de escaladare a tensiunilor de 9 mai. Tot în presa rusă se vorbește despre originea ucraineană a exploziei și a autorilor și că aceștia ar fi urmăriți de autoritățile locale, însă nu au fost identificați.

”Potrivit rapoartelor presei, au fost văzute drone. Dispozitivele explozive au fost aruncate din drone.
Anterior, postul local de televiziune TSV a oferit informații despre acest lucru. Nu au fost raportate victime. Până acum nu au fost înregistrate victime.

În Pridnestrovie, au avut loc anterior trei atacuri teroriste – în clădirea Ministerului Securității Statului al PMR nerecunoscută din Tiraspol, în apropierea unei unități militare din apropierea satului Parkany și în turnul unui centru de radio și televiziune din apropierea satului Mayak. Un nivel „roșu” de amenințare teroristă a fost introdus în republică. Comisia locală de anchetă a deschis dosare penale în temeiul articolului „un act terorist comis de un grup de persoane care folosesc arme de foc”. Autoritățile locale au spus că urmele presupușilor organizatori ai exploziilor duc în Ucraina. Identitatea lor nu a fost stabilită”, scrie RIA Novosti

A fost al patrulea incident de acest fel din ultima perioadă, în Transnistria, incidente pe care specialiștii le-au catalogat drept provocări ale Kremlinului.

Între timp, în Republica Moldova a fost decretat nivelul roșu de amenințare teroristă.