MENIU

EXPLOZII Crevedia - Firmele lui Doldurea, ajutor de stat de 16 milioane de lei / Cum a fost sprijinit de stat baronul gazului

Ionuț Doldurea / Foto: INQUAM

Ies la iveală detalii controversate despre ajutoarele primite de la stat de către Ionuț Doldurea, fiul primarului care deține stația GPL ilegală care a explodat la Crevedia. Potrivit datelor obținute de Realitatea PLUS, Firmele lui Doldurea au primit, cu ajutorul statului, finanțări cumulate în valoare de peste 16 milioane de lei. 

26 august. O seară liniștită de sâmbătă s-a transformat într-un coșmar pentru o întreagă comună - Crevedia. În total, cinci oameni nevinovați au murit după ce o stație GPL poziționată în mijlocul comunei a explodat. Zeci de oameni au rămas fără locuință, iar ajutoarele primite de la stat sunt infime. Aproximativ 10 mii de lei au primit cei care au rămas fără case, în timp ce familiile celor morți au primit 7.500 de lei.

Stația GPL deținută de Ionuț Doldurea, fiu de primar, nu mai avea aviz de funcționare din 2020. Cu toate acestea, de-a lungul timpului firma a obținut mai multe ajutoare semnificative de la Guvern.

Primul ajutor prin IMM Invest a fost de patru milioane de lei, pentru construirea, amenajarea și dotarea a două stații GPL. Ajutorul a fost acordat chiar în anul în care a fost retrasă autorizația de funcționare pentru stația din Crevedia.

A urmat însă și al doilea ajutor. Tot de patru milioane de lei, tot în 2020. Tot prin IMM Invest pentru Flagas SRL. De data aceasta, motivul aplicării a fost pentru finanțarea activității curente.

Al treilea ajutor pentru Flagas SRL a fost cu două luni înainte de tragedia din Crevedia. De data aceasta, statul l-a ajutat pe Ionuț Doldurea să obțină o finanțare de peste 4,5 milioane de lei.

Ionuț Doldurea a primit ajutor și pentru o altă firmă pe care o deține: 3.6 milioane de lei în septembrie 2021. 

CE AJUTOARE DE STAT A PRIMIT DOLDUREA

IMM INVEST-finanțare prin garanția statului

SC FLAGAS SRL
1. august 2020:
Suma: 4.000.000 lei - Proiect de construirea, amenajarea și dotarea a două stații Peco Partener Mol
scadență: 30.06.2026.

CE AJUTOARE DE STAT A PRIMIT DOLDUREA

IMM INVEST-finanțare prin garanția statului

2. august 2020
suma: 4.000.000 lei pentru finanțarea activității curente
scadentă: 29.06.2023.

CE AJUTOARE DE STAT A PRIMIT DOLDUREA

IMM INVEST-finanțare prin garanția statului

3. iunie 2023
suma: 4.500.000 lei pentru finanțarea activității curente
scadentă: 05.05.2026.

CE AJUTOARE DE STAT A PRIMIT DOLDUREA

IMM INVEST-finanțare prin garanția statului

SC CRIANA GAS SRL
data acordare împrumut: septembrie 2021
suma: 3.600.000 lei - pentru finanțarea activității curente
scadentă: 30.07.2024

sursa: ministerul de Finanțe 

Mai multe articole despre:
crevedia procurori avere patroni doldurea sechestru ajutor