MENIU

Explozie urmată de un incendiu la o benzinărie din Rusia: 27 de morți, printre care și 3 copii, şi zeci de răniţi - Imagini apocaliptice - VIDEO

Explozie urmată de un incendiu la o benzinărie din Rusia / Captură Twitter

27 de persoane, inclusiv trei copii, au murit şi alte zeci au fost rănite, luni seara, într-o explozie urmată de un incendiu produse la o benzinărie din Daghestan, o republică autonomă rusă din Caucaz.

"Peste 60 de persoane au fost rănite în incendiul din Mahacikala (capitala Daghestanului - n.r.), iar 12 dintre ele au murit", a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram, relatează AFP preluat de Agerpres.

Incendiul s-a întins pe aproximativ 600 de metri pătraţi, pentru stingerea lui fiind mobilizați 260 de pompieri.

Un avion medical Il-76 a fost trimis la Mahacikala de către autorităţile ruse pentru a evacua răniţii grav la Moscova.

Dezastrul s-a produs la ora locală 21:40 (18:40 GMT) pe un drum federal, a declarat şeful administraţiei Republicii Daghestan, Serghei Melikov."Motivele şi tipul exploziei sunt pe cale de a fi elucidate", a spus el pe Telegram.

Conform unui martor citat pe Telegram de cotidianul rus Izvestia, incendiul a izbucnit într-o zonă în care erau parcate maşini şi s-a extins la benzinărie."După explozie, ne-a căzut totul în cap, nu vedeam nimic", a spus acest martor al cărui nume nu este menţionat.

Mai multe articole despre:
explozie benzinarie rusia morti raniti