MENIU

Incendiul de la rafinăria Petromidia: unul dintre răniţi a murit. Care e starea celorlalte victime

<p>Incendiu Petromidia. Care este starea răniţilor. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii</p>

Un incendiu a izbucnit, luni, la rafinăria Petromidia din Năvodari aparţinând grupului Rompetrol, fiind trimise cinci autospeciale de stingerea incendiilor şi mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa. În urma incidentului, patru persoane au suferit arsuri, iar alte două s-au intoxicat cu fum. Una dintre victimele cu arsui a decedat marţi dimineaţa, la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

UPDATE 10:40 Ministerul Sănătăţii a transmis un comunicat cu noi informaţii referitoare la starea celor trei persoane rănite în urma incendiului de la rafinăria Petromidia.

La Spitalul Bagdasar-Arseni, se află în continuare internat un bărbat în vârstă de 49 de ani, care are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, în continuare intubat şi i se efectueaza în momentul de faţă o bronhoscopie. În funcţie de rezultat, medicii vor decide dacă va fi detubat.

Amintim că marţi dimineaţă, cel de-al doilea bărbat internat aici a decedat.

La Spitalul de Arşi sunt internaţi doi bărbaţi de 34, respectiv 58 de ani, informează Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul de 34 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafaţa corpului. Este stabil hemodinamic şi respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul şi este posibil să fie operat miercuri. Bărbatul de 58 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafaţa corpului. Este stabil hemodinamic şi respirator, a fost detubat după transport, continuă tratamentul şi, de asemenea, este posibil ca miercuri să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

Ministerul Sănătăţii subliniază că la Spitalul de Arşi sunt tratate cazuri de arsuri care nu presupun activitate în ATI, fără leziuni de căi respiratorii şi în suprafaţă maximă de 25%.

UPDATE 08:35 Unul dintre răniţii cu arsuri, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a decedat marţi dimineaţa, la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Acesta a făcut un stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Victima suferise arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului.

UPDATE 23 august, 07:30: Cei patru răniţi în explozia produsă, luni seară, la rafinăria Petromidia din Năvodari au ajuns marţi dimineaţă la spitale din Capitală cu ambulanţe după ce, iniţal, fuseseră trimise la Constanţa două elicoptere, însă zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

Cei patru pacienţi au ajuns la Spitalul de Arşi şi la Spitalul „Bagdasar Arseni” în jurul orei 5.00 dimineaţa, fiins preluaţi de medici.

La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adus bărbatul de 35 de ani, care are arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. La acelaşi spital a ajuns şi un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

UPDATE. Cei patru răniţi în urma exploziei produse luni seară la rafinăria Petromidia vor fi aduşi în Capitală cu două elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne, a declarat, pentru News.ro, secretarul de stat Raed Arafat. Potrivit lui Arafat, unul dintre răniţi va fi adus în Capitală cu un elicoper SMURD medicalizat, de mici dimensiuni, iar ceilalţi trei vor fi transportaţi cu un elicopter al MAI de dimensiuni mai mari.

Elicopterele vor ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru preluarea celor patru răniţi.

Conform Ministerului Sănătăţii, în urma deflagraţiei un bărbat de 35 de ani a suferit arsuri de gradul III pe 100% din suprafaţa corpului. Acesta este stabil, intubat şi va fi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni”. Un alt bărbat, de 49 de ani, are arsuri de gradul II şi III pe 25% din suprafaţa corpului. Pacientul este stabil, cu leziuni ale căilor respiratorii, este intubat şi va fi transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni”. Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului. Ei sunt stabili, respiră singuri şi nu au leziuni pe căile respiratorii. Pacienţii vor ajunge la Spitalul de Arşi din Capitală, anunţa Ministerul Sănătăţii.

UPDATE. Rompetrol: E vorba de un incendiu la o conductă

Iniţial s-a crezut că este vorba despre o explozie, reprezentanţii infirmând această informaţie şi spunând că a fost vorba despre un incendiu.

"A avut loc un incident, în această după amiază. Incendiul a fost în totalitate stins. Fumul nu se mai vede şi a fost provocat de arderea cablurilor. Au rezultat, din păcate, patru răniţi, care se află la spital, colegii noştri. E o confuzie, nu e vorba de nicio explozie, e vorba de un incendiu apărut la o conductă. Detaliile referitoare la cauzele producerii acestui incident le vom afla după iniţierea anchetei, a precizat, la Realitatea TV, Felicia Andrei, de la Rompetrol Rafinare.

UPDATE 20.16: Doi răniţi vor fi internaţi la Bagdasar Arseni şi alte două persoane vor fi internate la Spitalul de Arşi din Capitală. 

UPDATE 19.38. Numărul victimelor a urcat la 5 persoane. Pe lângă cele patru victime cu arsuri a fost descoperită o o cincea, un bărbat intoxicat cu fum. Și acesta fost transportat la spital. Una dintre victime a ajuns în spital în stare critică, scrie reporterntv.ro.

UPDATE 19.29. Se ia în calcul o contaminare chimică, informează Realitatea TV, în zonă acţionând şi o echipă de intervenţie chimică şi radiologică.

UPDATE 19.25. Cele patruvictime ale deflagraţiei sunt conştiente, a precizat un medic de la Spitalul Judeţean Constanţa, având arsuri de peste 40% din suprafaţa corpului. Răniţii au fost transportaţi la spital în Constanţa, unde se va decide dacă e nevoie să fie transportaţi în Capitală.

UPDATE 19.09. Rompetrol anunţă că incendiul la rafinăria PetroMidia a fost stins, conform Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii a precizat că răniţii în deflagraţie vor fi aduşi în Capitală.

UPDATE ora 19. “Din informațiile pe care le avem de la colegi, sunt trei sau patru victime. Totul este sub control în momentul de față. Din primele date, a explodat o butelie de azot, însă urmează să stabilim ce s-a întâmplat mai exact. La acest moment arde într-o tubulatură de ventilație, dar incendiul este localizat și se lucrează la lichidarea lui. Situația este sub control, a fost oprit curentul electric, nu se pune problema de evacuarea populației”, a declarat, pentru Mediafax, Gheorghe Daniel Popa, inspector-șef ISU Dobrogea.

UPDATE 18.45. Secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat, a făcut precizări:

'Echipajele ISU Dobrogea vin în sprijinul serviciului privat de pompieri care activează la rafinărie. O persoană a fost preluată deja pentru a fi transportată la spital, s-a declanșat planul roșu, intervenția este în curs.

Momentan nu avem date despre un posibil risc bacteriologic.

Au explodat 2 rezervoare de azot, deflagrația este urmată de un incendiu. Focul încă se manifestă, nu a fost lichidat. O echipă CBRN, specializată în intervenții de risc bacteriologic, a ajuns la rafinărie'.

Arafat a mai explicat, la Realitatea TV, că "La momentul actual avem echipele care au venit în ajutorul pompierilor privaţi de la Petromidia.

Avem confirmată o singură victimă cu arsuri, dar nu avem informaţii despre starea celorlalte trei victime, asteptăm să fim informaţi de la spital.

Nu este pericol de explozie din câte am inteles. Exista resurse suficiente pentru a interveni pentru transferul răniţilor, în cazul în care va fi necesar."

UPDATE 18.41. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea a precizat, pentru Realitatea TV, că s-a primit un telefon la 112 care anunţa deflagraţia şi că au fost mobilizate toate forţele la faţa locului, intervenţia fiind în desfăşurare.

UPDATE: Patru persoane au fost rănite grav în explozie şi că se pare deflagraţia a cuprins şi o staţie de benzină. Primele indicii susţin că două pompe cu azot ar fi explodat.

Toţi medicii de la UPU Constanţa au fost chemaţi la lucru, pentru a fi pregătiţi pentru intervenţie. Primele victime sunt în drum către spital, informează corespondentul Realitatea TV. Pompierii precizează că incendiul este extrem de puternic.

Potrivit informaţiilor de la ISU Constanţa, în primele momente ale incendiului au intervenit pompierii de la firma privată care asigură prevenirea incendiilor pe platforma de la Petro Midia, scrie news.ro. 

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!!!