MENIU

Explozie puternică la o fabrică de pâine la Braşov. O persoană a murit, alte cinci au fost rănite

<p>Explozia de la fabrica din Braşov. Bărbatul transferat &icirc;n străinătate a murit</p>
Sursa foto - mytex.ro
<p>Explozie Brasov</p>

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, joi seară, la o fabrică de pâine din Braşov. Cinci persoane au fost rănite şi au fost transportate la spital.

UPDATE: Reprezentanţii fabricii Vel Pitar au precizat că explozia s-a petrecut, de fapt, la moara din Brașov a societății SC Șapte Spice S.A.

"Explozia şi incendiul nu au avut loc la fabrica de pâine Vel Pitar Brașov, aflată în proximitatea fizica a morii. Fabrica de pâine Vel Pitar își continua funcționarea în regim normal, ca şi fabricile din toate celelalte puncte de lucru", se precizează în comunicatul transmis de Nicolae Şerbănescu, Director-General Executiv al SC Vel Pitar SA.

UPDATE. Unul dintre răniții exploziei care au devastat, aseară, o fabrică de pâine din Brașov a murit peste noapte. Sub dărâmături, bărbatul suferise arsuri şi politraumatisme.

Medicii au în grijă cele 5 persoane rănite.

UPDATE. Potrivit prefectului Mihai Mohaci, ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat nu mai vin la Brașov, întrucât situația este sub controlul autorităților locale.

A fost scos muncitorul şi căzut în puțul cu făină. Potrivit declarațiilor medicilor, acesta este semiconștient și prezintă arsuri și politraumatisme.

În incinta clădirii care a explodat au fost 11 persoane, din care 5 au ajuns la spital, 5 au scăpat tefere, iar una se află într-un puț, la o adâncime de circa 15 metri, care este conștientă și colaborează cu salvatorii. 

UPDATE: Două persoane, intubate

Cei cinci răniţi în explozia care a avut loc în această seară la fabrica Vel Pitar sunt acum pe mâna cadrelor medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Managerul unităţii, dr. Daniela Neculoiu, a aflat de la colegii săi că răniţii au arsuri nu foarte profunde, în special la faţă, dar doi dintre ei sunt intubaţi, întrucât le-au fost afectate căile respiratorii. „Oamenii au venit pe picioarele lor spre ambulanţe, acum sunt la UPU. Mai rău este că sunt, alţi cinci, nu zece, cum ştiam iniţial, sub dărâmături. Am înţeles că nu se lucra în fabrică, cei zece erau la pază şi la mentenanţă”, a spus dr. Neculoiu.

UPDATE: După ce s-a produs explozia la fabrica de pâine Vel Pitar a căzut curentul în clădire. Din cauza faptului că nu mai era curent electric, angajaţii care se aflau în clădiri nu au mai putut să îşi folosească cartelele electrice la uşi şi prin urmare nu au mai putut să iasă rapid, au afirmat surse, citate de mytex.ro.

UPDATE: Incendiul a fost stins

Sursa foto - mytex.ro

Potrivit unor locuitori din zonă, citaţi de mytex.ro, au avut loc mai multe explozii. Oamenii spun că bucăți mari de zid și de materiale din plastic au fost aruncate în stradă de suflul exploziei. Unul dintre zidurile fabricii s-ar fi prăbușit.

 

UPDATE: Mobilizare generală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Potrivit dr. Daniela Neculoiu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, la unitatea sanitară au fost deja pregătite sălile de operaţii, compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), materialele sanitare, iar personalul a fost suplimentat cu medici chirurgi de diferite specialităţi, anestezişti, dar şi asistente.

„Eu sunt acum la Bucureşti, dar am comunicat cu colegii mei. Ştiu că sunt cinci răniţi, încă nu a fost evaluată gravitatea stării lor. Ar mai fi zece persoane sub dărâmături. Acum plec spre Braşov, mă voi duce direct la spital”, a declarat dr. Neculoiu, pentru mytex.ro.

UPDATE. Guvernul a decis formarea unei celule de urgenţă

Incendiul a fost stins. 20 de ambulanţe se află la faţa locului. Starea victimelor nu este gravă, doar o persoană prezintă arsuri mai grave. Conform SMURD Braşov vor fi trimise elicoptere pentru transportul pacienţilor, dacă este nevoie. 

Fabrica se află într-o zonă înconjurată de case şi blocuri. Nu se lucrează noaptea în această fabrică, însă au un serviciul de pază, iar pe tura se seară se află circa 10 oameni.

UPDATE. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, merg la fabrica din Braşov unde a avut loc explozia soldată cu cinci răniţi.

UPDATE. Raed Arafat: Mai sunt şi alte persoane sub dărămături

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a afirmat pentru Realitatea TV că în urma exploziei a izbucnic un incendiu şi că până acum 5 persoane sunt transportate la spital. Conform acestuia, până la ora actuală, cinci persoane sunt în drum de spital, dintre care o persoană are arsuri pe corp de 40% şi celelalte patru au 10% din suprafaţa corpului afectată. 

Conform secretarului de stat, o persoană este prinsă sub dărămături şi se lucrează la scoaterea ei. "Există suspiciuni că mai există şi alte persoane sub dărămături, nu avem date legate de numărul acestora", a precizat Raed Arafat.

Conform acestuia s-au mobilizat forţe de descarcerare grea din Covasna, Prahova, Mureş şi Sibiu.

UPDATE. "Au fost duse 5 victime la spital. Se intervine pentru a 6-a victimă. Şi pompierii şi SMURD intervin.", a spus Mihai Mohaci, prefectul de Braşov, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs joi seara la o fabrică de pâine din Braşov. Din primele informaţii, sunt cel puţin trei răniţi.

Patru echipaje ISU şi un echipaj SMURD sunt la faţa locului.

O explozie puternică a avut loc în urmă cu puține minute în zona Stadionului Tinerelui, la fabrica de pâine de pe strada Avram Iancu (Velpitar), transmite mytex.ro.

Martorii spun că în zonă este foarte mult fum. Pe stadionul de fotbal din apropiere se desfăşura un meci între formaţiile FC Brasov şi CSM Rm. Vâcea.

Flacarile uriase au fost surprinse de camerele de la stadion, potrivit Mediafax:

Mai multe articole despre:
incendiu incendiu braşov