MENIU

Explozie puternică în Copenhaga, lângă o secție de poliție

Explozie la Copenhaga
Explozie puternică la Copenhaga

O explozie s-a produs sâmbătă dimineaţa în apropierea unei secţii de poliţie din centrul capitalei daneze Copenhaga, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia dpa.

Poliţia din oraş a informat pe Twitter că explozia s-a produs lângă o secţie de poliţie din cartierul Norrebro şi a adăugat că nicio persoană nu a fost rănită.

Serviciile de urgenţă s-au deplasat la locul exploziei după ce au primit apeluri referitoare la un zgomot foarte puternic în zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri Brian Eriksson pentru agenţia de ştiri daneză Ritzau.

Incidentul s-a produs după o altă explozie care a avut loc marţi seara şi care a spart geamurile şi a provocat pagube faţadei clădirii care găzduieşte Agenţia daneză de taxe şi impozite din Copenhaga. Poliţia consideră incidentul de marţi seară drept un act deliberat, potrivit Agerpres.

"Nu este un accident. Cineva a vizat în mod deliberat clădirea", a declarat miercuri pentru presă inspectorul şef de poliţie Jorgen Bergen Skov, adăugând că momentul în care s-a produs explozia sugera că autorul nu a avut în intenţie să provoace victime.

Mai multe articole despre:
Copenhaga explozie copenhaga