MENIU

EXPLOZIE LA UN ŞTRAND. Victimele cu arsuri grave transportate cu un avion C-27J Spartan la Bucureşti

Trei răniți cu arsuri grave transportați cu o aeronavă C-27J Spartan de la Satu Mare la București

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a aprobat luni seara efectuarea unui zbor umanitar, cu o aeronavă militară C-27J Spartan, de la Satu Mare la București pentru transportul  a trei persoane ce au suferit arsuri grave în urma unei explozii.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MApN, răniții transportați cu aeronava militară C-27J Spartan vor fi asistați pe timpul zborului de o echipă medicală SMURD.

Misiunea a fost aprobată în urma solicitării șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, secretarul de stat Raed Arafat, precizează sursa citată.

Membrii unei familii din judeţul Satu Mare, printre care se afla şi un minor de 6 ani, au fost grav răniți într-o explozie produsă la ștrandul din Acâș, unde aceștia se aflau în vacanță. Explozia s-a produs la o conductă de apă termală, potrivit informaţiilor Vocea Transilvaniei.

Cei trei au suferit arsuri pe circa 70-80% din suprafaţa corpului în urma unui incendiu izbucnit în camera în care se aflau. Cei trei au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe unde li s-a acordat primul ajutor, iar medicii au dispus transferarea lor.