MENIU

Explozie devastatoare într-un bloc din Constanţa. 12 persoane au ajuns la spital cu arsuri

O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un bloc din Medgidia

Explozie, urmată de incendiu, aseară într-un bloc din Medgidia, judeţul Constanţa. În urma defagraţiei, 12 persoane au ajuns la spital cu arsuri, traumatisme şi intoxicaţii cu fum. Explozia a fost atât de puternică încât a avariat 20 de apartamente. Toţi locatarii au fost evacuaţi de autorităţi pentru ca imobilul să nu se prăbuşească. Patru persoane rănite mai grav, între care şi un copil, au fost transportate la Bucureşti, cu un avion militar.

Explozia s-a produs în jurul orei 21, de la o butelie. Uşile şi geamurile apartamentelor au zburat, iar după câteva momente a izbucnit un incendiu violent.

"A sărit uşa din perete, geamurile s-au spart. Toată lumea plângea pe scară, erau zgomote, panică".
Vecinii cred că proprietarul unui apartament de la etajul doi a încercat să transfere gazul dintr-o butelie mare într-una mică.

Echipaje ale pompierilor militari, medici de la SMURD şi de la Ambulanţă, politişti, primarul şi subprefectul judeţului Constanţa au venit imediat pentru a-i ajuta pe răniţi şi sinistraţi. 12 dintre locatari, printre care şi o fetiţă, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Unii aveau arsuri majore, alţii erau intoxicaţi cu fum, iar alţii au fost loviţi de bucăţi de lemn şi beton smulse din uşi şi pereţi de suflul exploziei.

Medicii de la Constanţa au decis să transfere trei dintre adulţi, care prezentau arsuri grave, la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Şi copilul a fost trimis de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Un bărbat rănit în explozia de la Medgidia are arsuri pe 98% din suprafaţa corpului, prognosticul în cazul lui fiind extrem de rezervat, iar două femei au arsuri pe 35 la sută din corp, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi din Capitală, Adrian Stănculea.

"Bărbatul este în stare foarte gravă, cu arsură severă pe 98 la sută din suprafaţa corpului. În cazul lui, prognosticul este extrem de rezervat. Odată cu el au fost aduse şi două femei, una mai vârstă, se pare că ar fi vorba despre o familie, acestea având arsuri pe 35 la sută din suprafaţa corpului", a spus dr. Adrian Stănculea.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri a precizat că cei trei pacienţi au fost supuşi tratamentelor medicale de specialitate, iar miercuri se va stabili ce intervenţii chirurgicale sunt necesare.
Douăsprezece persoane au fost rănite în explozia care a avut loc marţi seară, într-un apartament de la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru niveluri, situat pe bulevardul Independenţei din Medgidia, deflagraţia fiind urmată de un incendiu.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX că patru dintre victime, trei adulţi şi un copil, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi cu un elicopter la Bucureşti. Cei trei adulţi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, iar copilul a fost dus la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, celelalte persoane rănite, majoritatea fiind intoxicate cu fum, au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul din Medgidia şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

 

Mai multe articole despre:
Constanţa explozie medgidia