MENIU

Cum au murit de fapt cei 5 români din Cehia? Anchetă după explozia de la uzina chimică

Explozie Cehia. Cinci români au murit în urma incidentului

Explozie Cehia. Autoritățile cehe au declanșat o anchetă după explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, care a ucis șase oameni, printre care cinci români.

Explozie Cehia. ”Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români, precizează MAE. Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor celorlalţi doi cetăţeni români decedaţi. Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.”, a precizat MAE, vineri.

Explozie Cehia. ”În cursul nopții, încă două dintre victimele exploziei produse la uzina chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment", a mai informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Explozie Cehia. Potrivit lui Petr Holecek, primarul oraşului unde se află uzina, se pare că o substanţă încă necunoscută a provocat explozia. Acesta a mai declarat că nu există niciun pericol pentru oraş. 

Cinci români morți în explozia devastatoare din Cehia. Iohannis, mesaj după miezul nopții 

Explozia s-a produs la rafinăria Unipetrol, unul dintre cei mai mari distribuitori de petrol și producători de plastic din Cehia, potrivit BBC.

Explozie Cehia. Aflat la Bruxelles, la summit-ul UE, Klaus Iohannis a anunțat primul că "cetățeni români au căzut victime ale accidentului" din Cehia, fără a preciza numărul acestora. Președintele a transmis condoleanțe familiilor.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristețe despre accidentul produs joi, 22 martie a.c., la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia și-au pierdut viața mai multe persoane, iar altele au fost rănite. Președintele Klaus Iohannis își exprimă profundul regret că cetățeni români au căzut victime ale acestui accident. Președintele României transmite condoleanțe și este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care și-au pierdut viața în acest tragic accident și urează însănătoșire grabnică celor răniți.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat autorităților române să întreprindă de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățeni români să primească asistența de care au nevoie", se spune în comunicatul președinției. 

Liviu Dragnea, mesaj de condoleanţe pentru românii care au murit în explozia din Cehia 

Explozie Cehia. Și premierul Viorica Dăncilă a transmis condoleanțe. "Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie", a afirmat Viorica Dăncilă, conform unui comunicat transmis de Guvern.