MENIU

Explicațiile fascinante din spatele a șase trucuri clasice de magie! Cum reușesc iluzioniștii

De fiecare dată când am văzut un truc de magie ne-am întrebat “Oare care-i secretul?”. Această curiozitate este rar satisfacută, iar asta pentru că magicienii nu-și dezvăluie niciodată trucul. Însă, unele au ajuns cumva să fie explicate și arătate pe internet.

Secretul 1: Bancnota ruptă

Secretul acestui truc, de a “rupe” o bancnotă, stă în îndemânarea de a folosi un creion construit special. Creionul este tăiat în două bucăți, pe diagonală, și este unit la loc de doi magneți puternici! Acest lucru permite ca bancnotele să fie trecute cu ușurință printre cele două jumătăți de magnet și să rămână intacte, scrie www.arzigazu.ro.

Secretul 2: Levitația

Secretul acestui truc, care este extrem de popular în rândul magicienilor stradali, stă în suportul ascuns ingenios. Magicienii care realizează acest truc stau adesea într-o poziție ce camuflează perfect scheletul construcției. Acest suport e ascuns cu dibăcie prin hainele lor.

Secretul 3: Dispariția vasului

Un pahar cu apă de pe masă se acoperă cu o batistă, apoi magicianul ridică batista în sus, aruncând-o în aer. Rezultatul: batista cade pe podea, iar paharul de pe masă a dispărut. Trucul de aici este dublu: în primul rând, există un inel de sârmă cusut în batistă, care creează iluzia că paharul este sub batistă, iar în al doilea rând, paharul este apoi coborât într-un orificiu secret, printr-o gaură din masă.

Secretul 4: “Zig-Zagul” Uman

Succesul acestui truc depinde, într-o mare măsură, de abilitățile asistentului, a cărei sarcină principală este de a-și menține picioarele și mâinile într-o poziție verticală flexibilă și să se conformeze cu redimensionările cutiei.

Secretul 5: Tăierea persoanei cu un ferestrău

Toți am văzut acel truc, așteptând cu răsuflarea la gură ca magicianul să taie cu ferăstraul o femeie în jumătate. Răspunsul este foarte simplu: în interiorul cutiei se află nu o singură asistentă, ci două.

Secretul 6: Trucul lui Michael Jackson de “anti-gravitate”

Michael Jackson și dansatorii săi au efectuat acest truc în videoclipul piesei “Smooth Criminal”. Pare incredibil, Michael Jackson păstrează întregul său corp drept, în timp ce gleznele i se îndoaie la un unghi de 45 de grade. Secretul este ascuns în pantofii special concepuți pentru acest truc. Ei se pot fixa de un cui care iese în podea. Cu picioarele fixate de sol, Michael Jackson afost capabil să efectueze o manevră fizică aparent imposibilă.

 

Mai multe articole despre:
iluzionist magie truc numar magie