MENIU

Expert militar rus: Rusia a dezvoltat armele supersonice ca să atace baza de la Deveselu

Rusia ia în vizor România

Un analist rus susţine că Moscova a dezvoltat un sistem de arme supersonice cu gândul la România. Baza de la Deveselu este considerată o ameninţare directă şi ar urma să fie atacată direct.

Vladimir Putin consideră baza NATO de la Deveselu o ameninţare directă la adresa securităţii ei, consideră un analist rus. Acesta a dezvăluit că Moscova a dezvoltat un sistem de atac pentru rachete cu scopul precis de a distruge baza de la Deveselu în cazul unui conflict european sau mondial.

Analistul rus Pavel Felgenhauer a declarat că armele supersonice anunţate cu mare fast de Moscova au fost dezvoltate chiar cu gândul de a lovi baza de la Deveselu, care este considerată o ameninţare pentru Rusia.

"Noi, pentru a o lichida, am dotat armata cu sistemele Kinjal. Pentru că aceste sisteme Kinjal sunt îndreptate împotriva românilor, cele instalate pe avioanele de interceptare. Acestea au fost montate pentru a mări raza de acţiune a rachetelor Iskander cam de 2,5 ori. Pentru că înainte nici din Crimeea nu băteau până la baza din România. Sarcina este ca baza românească să fie distrusă înainte ca de acolo să fie lansată vreo rachetă", a dezvăluit expertul rus.

Analistul spune că instituţiile militare din Rusia au tot interesul ca ameninţarea unui război să pară cât mai mare. Din acest motiv, strategia de apărare a Moscovei stipulează că un conflict este inevitabil.

Mai multe articole despre:
Rusia