MENIU

Experiment Realitatea TV. Beneficiază cuplurile gay de ofertele de Valentine's Day?

Am importat sărbătoarea iubirii - Valentine's Day, dar şi o discuţie aprinsă legată de cum ar trebui să privim cuplurile de acelaşi sex. Jurnaliştii Realitatea TV au făcut un experiment să vadă cum reacţionează unii români atunci când un cuplu gay cere un beneficiu pe care îl primesc fără probleme de Ziua Iubirii cuplurile tradiționale. 

Jurnaliștii Realitatea TV Raul Giuglea şi Bogdan Muzgoci au încercat să cumpere două bilete de tren la preţ de unul, aşa cum a sunat oferta CFR de astăzi.

Gara de Nord, aproape de prânz. La forfota obișnuită din terminalul feroviar s-a adăugat și goana după cadourile de Valentine's Day. Flori, suveniruri dar și oferta CFR:

”Știu că aveți o ofertă pentru cupluri astăzi...”, spune unul dintre cei doi jurnaliști. ”Da, două persoane, dacă se prezintă la ghișeu, pot să ia un bilet pentru o singură persoană”, răspunde angajata CFR.

Cum reacționează când oferta o cer persoane de același sex?

- Noi suntem cuplu.
- Îhî...
- N-aveți, nu, nicio problemă?
- Nu mi s-a specificat ce tip de cuplu.

- Sărut mâna! Aveți ofertă astăzi, de Valentine's Day.
- Sunteți studenți?
- Nu, suntem împreună. Cuplu. Adică noi doi.
- Doi băieți? Da.

Într-un final, casiera se consultă cu o colegă și acceptă să aplice oferta chiar și în cazul unui presupus cuplu gay.

De Valentine's day, Gara de Nord le-a oferit posibilitatea îndrăgostiților să-și facă declarații de iubire și la megafoanele din stație. Aşa că jurnaliştii Realitatea au încercat să facă și ei acest lucru.

Într-un final se aprobă o declarație de dragoste făcută de un bărbat unui alt bărbat în megafoanele Gării de Nord.

Sociologii spun că experimentul Realitatea TV dovedește un progres în materie de toleranță la români.

Evaluările europene arată că România este una dintre ţările UE care priveşte cu multă reticenţă comunitatea gay, dar spre deosebire de alte state, ţara noastră a fost ferită de incidente homofobe.

 

 
Mai multe articole despre:
valentines day cuplu gay