MENIU

Există sau nu fantome? Află răspunsul de la un fizician celebru

Crezi că fatomele există? Ei bine, un fizician spune că este imposibil ca fantomele să existe și ne explică și de ce. În primul rând, urmele lor ar fi fost detectate de LHC din cadrul CERN.

Fizicianul Brian Cox susține că nu există loc în Modelul Standard al Fizicii pentru o substanță sau pentru un mediu care să poată menține informație și după moarte și să nu poată fi detectat de Large Hadron Collider - acceleratorul de particule construit de CERN.

„Dacă ar fi un mediu în care ar putea exista fantome, atunci va trebui să inventăm o extensie a Modelului Standard al Fizicii despre particule, care nu a putut fi detectată de acceleratorul de particule. Lucru care este aproape de neconceput, dacă avem în vedere interacțiunile tipice dintre particulele din corpul nostru", a declarat Bran Cox.

Acceleratorul de particule de la Geneva infirmă existența fantomelor

Deși este destul de clar că modelul standard al fizicii este incomplet și are hibe pe care cercetătorii încearcă de ceva timp să le acopere. Însă existența fantomelor nu este una dintre aceste „scăpări" sau necunoscute, potrivit lui Cox.

În plus, există două modalități diferite prin care putem infirma teoria existenței fantomelor - fie pe baza celei de-a doua legi a termodinamicii, fie apelând la acceleratorul de particule al CERN.

Cel de-al doilea principiu al termodinamicii ne zice că în timp ce energia folosită se pierde, haosul crește, iar în absența introducerii în sistem a unei energii în plus, acest progres către dezordine nu este reversibil. Cu alte cuvinte, energia este mereu pierdută în schimbul căldurii, fie că avem în vedere o mașină de spălat, fie că ne gândim la modul în care funcționează Universul. Practic, nu poți să primești înapoi energia pe care ai consumat-o.

„Acceleratorul de particule ne arată modalitatea în care energia transmite informația existentă în celulele noastre. Dacă asumăm că energia care susține fantomele nu este o substanță total nouă, ci care interacționează cu particulele din care corpurile noastre sunt compuse, atunci această forță misterioasă ar fi fost detectată de Large Hadron Collider", a explicat Cox.

Sursa

Mai multe articole despre:
fantome fizician acelaratorul de particule