MENIU

EXCLUSIV "Jocuri de putere" - Incompetență criminală, parapeți de plastic în calea stâncilor care cad pe șosea

Pericole mortale pe DN10, în zona Siriu

Unul dintre cele mai frumoase drumuri turistice din țară, DN10, care oferă o priveliște minunată în zona Barajului de la Siriu, județul Buzău, este o adevărată capcană a morții din cauza incompetenție celor care-l administrează. În ciuda faptului că în zonă s-au petrecut cel puțin două accidente grave din cauza bucăților de stâncă rostogolite de pe versanți, Compania Națională a Infrastructurii Rutiere a instalat abia joi balize de semnalizare, după ce s-a aflat că subiectul va fi abordat în emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea Plus.

Mii de șoferi se opresc pentru a face poze într-un spațiu care pare o parcare la prima vedere. Furați de peisaj, turiștii se cred în siguranță dar la câțiva metri deasupra lor bucăți de stâncă de zeci de tone stau să cadă oricând, potrivit Realitatea Plus.

 

Nenumărate accidente s-au petrecut din 2000 de când au început alunecările de teren. De atunci și până azi, șefii de la drumuri nu au montat nici măcar o plasă de protecție.

 

Abia joi a fost delimitată zona cu parapeți din plastic, după ce săptămâna trecută, un tânăr din Siriu s-a ales cu mașina avariată de o bucată de stâncă prăvălită de la câteva zeci de metri înălțime. Norocul șoferului a fost că bolovanii s-au spart în bucăți și au lovit partea laterală a mașinii. 

 

În schimb, o tânără familie din Buzău trece de câteva luni prin momente cumplite. În vara anului trecut, o drumeție în zona de nord a județului s-a încheiat cu urme adânci pe trupul băiețelului unui băiețel de doar 5 ani. O stâncă s-a surpat din senin și l-a loviat, iar viața micuțului a fost salvată după o cursă infernală prin 4 spitale dar acum are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală la nivelul feței. 

 

Mai multe articole despre:
Siriu buzau dn10 jocuri de putere muzgoci