MENIU

Evz: Noi dezvăluiri despre fondatorii partidului PLUS. "Tot ce a spus Oprea este real"

Marius Oprea, dezvăluiri despre fondatorii partidului lui Cioloş

Istoricul Marius Oprea a dezvăluit că fostul premier Dacian Cioloş şi-a înregistrat partidul PLUS cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners", fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate şi anchetatorul lui din 1988.

În plus, istoricul a precizat că secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloş este fiul maiorului de Securitate, Adrian Alexandru Iordache.

"E important ca opinia publică să știe că tot ce a spus Oprea este real. Câțiva jurnaliști de investigații, printre care și eu, au scris despre aceste lucruri cu mulți ani în urmă. Azi, tatăl Iordache le neagă, gândind că nu mai există documente, căci sforile trase la nivel înalt s-au finalizat fără condamnările capilor unei condrabande cu țigări mai mari decât Țigareta 2. Acte din dosare, declarațiile unor martori care spuneau că Alexandru Iordache a avut un rol activ în afacere, că i-a șantajat, articolele publicate în Libertatea, Ziua și România liberă există încă și puteau fi găsite ușor de oricine, inclusiv de politicienii care s-au atașat partidului PLUS", scrie jurnalista Simona Ionescu de la Evz.

Potrivit acesteia, dacă Dacian Cioloș et comp. acceptă că fostul ofițer de Securitate nu le-a nășit partidul, deci nu-i interesează trecutul de torționar al lui Alexandru Iordache, nu același lucru l-ar putea spune despre fiii acestuia, "cei de la care au primit PLUS-ul la cheie".

"Povestea fondatorului partidului, Adrian Alexandru Iordache, nu a putut fi aflată cu „google" de ziariștii care se învârt în jurul politicianului Cioloș? Sau despre dosarele fratelui notar, Mircea Iordache, „fondatorul" unei afaceri cu orbi care, fiind scutiți de taxe vamale, importau țigări din Cipru? Firma MasMed, în care acționar era Mircea Iordache, nume ca Ion Chiriță, cumnatul lui Alexandru Iordache, Stelian Popa, vameșul-șef de la Aeroportul Otopeni pe unde veneau țigările, Ion Iconaru, fostul șef de la Taxe și Impozite sector 1, Mihai Pânzariu, fostul șef al Vămilor, Bogdan Petrescu, omul scos în fața anchetatorilor ca fiind capul răutăților, toate aceste nume s-au aflat între coperțile unor mari dosare ale Poliției, Parchetului General, Parchetului Militar și SRI. Se putea afla destul de ușor", mai spune ziarista de la Evenimentul zilei.

Mai multe pe Evz.ro.

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş