MENIU

EVAZIUNE FISCALĂ CU CARNE DE 1,4 milioane de euro. Percheziţii de amploare

EVAZIUNE FISCALĂ CU CARNE DE 1,4 milioane de euro. Percheziţii de amploare
<p>Evaziune fiscală cu carne</p>

Percheziţii de amploare miercuri noapte, pe urmele unei reţele de evaziune fiscală cu carne! Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au descins la locuinţele mai multor suspecţi din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa, angajaţi la mai multe restaurante şi hipermarketuri din Capitală.

Ancheta a pornit după ce, într-un depozit din Popeşti-Leordeni, au fost descoperite trei tone de carne fără acte de provenienţă. 15 persoane au fost audiate, iar cinci dintre ele au ajuns după gratii. 

În vizorul anchetatorilor au intrat reprezentanţii unui lanţ de hipermarketuri, dar şi administratorii unor restaurante. Aceştia sunt suspectaţi de evaziune fiscală cu carne.

Managerul firmei furnizoare de carne este cel care făcut plângerea la poliţie în acest caz, întrucât a sesizat nereguli în firma sa. Ulterior, s-a constat că proprii săi angajaţi vindeau o parte din marfă la negru, deşi iniţial aceasta le era predată pentru distribuţie cu toate actele în regulă.

15 persoane au fost duse la audieri la Secţia de poliţie 25, iar pentru 12 dintre acestea a fost începută urmărirea penală. Trei suspecţi din Constanţa se află sub control judiciar, iar alţi cinci au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 ore. Aceştia vor fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Printre cele cinci persoane reţinute se află doi şoferi ai firmei furnizoare de carne, doi angajaţi ai unui restaurant căruia îi era livrată marfa, dar şi un fost şofer al firmei.

Mai multe articole despre:
carne evaziune fiscală percheziţii