MENIU

Evaluarea Națională 2021. Nicio notă de 10 în județul Botoșani

Foto arhivă

Niciun elev din judeţul Botoşani care a absolvit clasa a VIII-a nu a obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Potrivit datelor centralizate de IŞJ, din totalul celor 3.033 de candidaţi prezenţi la probele Evaluării Naţionale, 2.055 au obţinut medii mai mari sau egale cu cinci, rezultând o rată de promovare de 67,80 %, în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut, când promovarea a fost de 67,7%.

La proba de Limba şi literatura română, 2.414 de candidaţi (79,30%) au obţinut note peste sau egale cu cinci, iar doi candidaţi au fost notaţi cu zece.

La Matematică, 1.781 de candidaţi (58,51 %) au note peste sau egale cu cinci, iar 19 candidaţi au obţinut nota zece.

"Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat şi comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile Regulamentul UE privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date", precizează IŞJ.

Rezultatele transmise marţi pot fi contestate, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 4 iulie.

Rata de participare la Evaluarea Naţională a fost, la nivelul judeţului Botoşani, de 93,99%, ceea ce înseamnă 3.033 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 3.227 de absolvenţi înscrişi.

Mai multe articole despre: