MENIU

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Astăzi au început testările pentru elevii claselor a II-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Elevii susțin astăzi testarea la Limba română - Scris și au 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Evaluarea Națională la clasa a II-a începe astăzi, 7 mai 2019, cu testarea la Limba română – Scris. Elevii au la dispoziție 30 de minute pentru a răspunde unor subiecte de nivel mediu, concepute de Ministerul Educației. Subiectele sunt realizate pe 2 numere, astfel încât colegii de bancă să nu poată copia cu ușurință rezultatele unul de la celălalt. Obiectivul evaluării este de a verifica în ce măsură copiii și-au însușit elementele de bază prevăzute de programa școlară pentru clasa a II-a.

Astfel, învățătoarele au la dispoziție 2 ani pentru a interveni acolo unde identifică probleme, prin planuri individualizate de învățare. Subiectele de la Evaluarea Națională la clasa a II-a sunt concepute de Ministerul Educației, pe modelul testelor PISA.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Aceasta este prima testare din traseul școlar al copiilor de această vârstă cu subiecte făcute de altcineva decât învățătoarea de la clasă.
 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Regulile de la Evaluarea la clasa a II-a: în ce săli se susține testarea și cine îi supraveghează pe copii

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019 la clasa a II-a se desfășoară în timpul orelor normale, în funcție de programul fiecărei școli. Elevii susțin testarea în clasele în care învață în mod normal.

Subiectele sunt împărțite chiar de învățătorul de la clasa respectivă, care este asistat pe toată durată evaluării de un al doilea profesor, care nu predă la acea clasă. Elevii sunt așezați în bănci așa cum obișnuiesc să o facă zilnic, subiectele fiind concepute pe 2 numere.

Înainte de începerea testului, învățătorul le spune copiilor care sunt regulile evaluării. În momentul în care primesc testele, elevii trebuie să își scrie pe foaia de evaluare numele, prenumele și școala.

Învățătoarelor le este interzis să le dea copiilor indicații despre rezolvarea subiectelor, să modifice testele sau să completeze rezolvările testelor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Subiectele de la evaluarea la clasa a II-a trebuie îndeplinească următoarele condiții, potrivit regulilor de Evaluare, definite în metodologie:

  • să aibă un nivel mediu de dificultate
  • “să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”
  • să aibă un “format asemănător celui al evaluărilor internaționale”.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

 
 

 

Mai multe articole despre:
elevi evaluare clasa a II-a evaluare nationala 2019