MENIU

Eurovision - Romania revine unde-i e locul, dupa un an de pauza: Finala Eurovision

Eurovision - Joi seara a avut loc cea de-a doua semifinala a Eurovision. Din 18 piese prezente in competitie, 10 s-au calificat mai departe, in marea finala care va avea loc sambata seara.

Eurovision - Avem clasamentul final cu cele 10 tari calificate din semifinala in care a participat si Romania. Dupa o seara plina de emotie si bucurie, au fost dezvaluite cele 10 nume:

  1. Bulgaria
  2. Belarus
  3. Croatia
  4. Ungaria
  5. Danemarca
  6. Israel
  7. Romania
  8. Norvegia
  9. Olanda
  10. Austria

 

EUROVISION LIVE VIDEO SI TEXT

EUROVISION LIVE VIDEO

Intreaga competitie poate fi urmarita si online pe contul oficial de youtube al celor de la Eurovision.

EUROVISION ROMANIA - Revedeti reprezentatia Romaniei din semifinala

 

EUROVISION LIVE TEXT

Eurovision ora 23:54 - Macedonia - Cerere in casatorie

Surpriza uriasa in backstage, in fata a aproximativ 200 de milioane de privitori, 8000 de spectatori in sala, solista care a reprezentat Macedonia a fost ceruta in casatorie. Ea a acceptat cererea in casatorie, fiind si gravida cu actualul ei iubit care ii este si partener pe scena. Imaginile au impresionat pe toata lumea.

Eurovision Ora 23:23 - Israel

Ultima piesa din concurs si incep emotiile, insa nu pentru reprezentantii Romaniei care sunt ca si calificati. Ultimul intrat in cea de-a doua semifinala Eurovision este reprezentantul Israelului cu piesa I feel alive. Este o piesa ce ar putea avea mare succes in cluburi si discoteci, un beat modern si catchy. Mari sanse si pentru reprezentantul Israelului sa prinda finala 2017 a Eurovisionului de la Kiev.

Eurovision Ora 23:19 - Estonia

Se apropie de sfarsit aceasta semifinala a 2-a, ramane doar sa aflam rezultatele mult asteptate dupa ultimii 2 concurenti. Reprezentantii Estoniei au marturisit ca nu se vor supara daca nu castiga in acest an ci vor participa in fiecare an pana cand vor aduce trofeul acasa. Destul de ambitiosi, insa ramane de vazut daca vor si putea face acest lucru. Prestatia din aceasta seara de pe scena Eurovision nu este una rea, insa destul de putine sanse de a castiga intreaga competitie in acest an.

Eurovision Ora 23:16 - Lituania

Nu facem compromisuri pentru ca suntem buni si cei mai buni merita sa castige - asta este deviza trupei care reprezinta Lituania in acest an. Ei sunt o trupa cu multa experienta, tocmai au primit un premiu pentru cea mai bine vanduta trupa de la ei din tara, iar piesa cu care au venit pe scena in aceasta seara se numeste 'Rain of revolution'.

Eurovision Ora 23:10 - Bulgaria

Nu are inca 17 ani impliniti insa este printre favoritii Eurovision. Cristian este cel mai tanar concurent din acest an, intra in competitie cu numarul 15 si are mari sanse de calificare dar si de castigare a marelui trofeu. Piesa pe care o canta este in engleza si se numeste 'it's a mess'. Cantaretul a participat in urma cu ceva vreme la Vocea Rusiei unde a pierdut in finala chiar in fata lui Dima Bilan, unul dintre castigatorii Eurovision. De un an de zile s-a intors in Bulgaria, tara sa natala, si participa la toate concursurile de cantat pe care le gaseste. Asa a ajuns si la Eurovision.

Eurovision Ora 23:07 - Belarus

Un jurnalist pasionat de muzica impreuna cu o cantareata deja cunoscuta au ales sa cante in limba propriei tari pe scena Eurovision, scena pe care se  sarbatoreste tocmai diversitatea in acest an. Piesa se numeste, in traducere, 'povestea mea'. Cei doi cantareti inspira multa voie buna si optimism, umplu scena cu multa bucurie si par sa aiba priza la public.

Eurovision Ora 23:00 - Elvetia

Elvetia este reprezentata de Miruna care este o romanca stabilita in Elvetia de 11 ani. Ea este insotita si de un pianist care este tot roman. Avem toate motivele sa ii votam si sa le tinem pumnii stransi. Miruna este la baza actrita insa a mai fost la Eurovision cu trupa Timbell cu care se afla pe scena si in aceasta seara.

Eurovision Ora 22:56 - Norvegia

Doi tineri care marturisesc ca sunt fani Ed Sheeran si se ocupa si cu 'vocile' unor personaje de desene animate la ei in tara, reprezinta Norvegia in aceasta seara pe scena Eurovision cu o piesa foarte moderna. Cei doi au marturisit ca sunt in competitie pentru a se distra, stiu sa castige dar sa si piarda, asa ca sperantele lor nu sunt prea mari, insa pastreaza o nota optimista.

Eurovision Ora 22:52 - Croatia

Este unul dintre cei mai cunoscuti tineri din Croatia si acum isi reprezinta tara cu mandrie la Eurovision. Piesa sa este o balada cu note optimiste despre viata. Tanarul impresioneaza prin alternarea a doua voci ce par complet diferite, una de solist de muzica pop, iar o alta de solist de opera si opereta. Este cu adevarat spectaculos.

Eurovision Ora 22:49 - San Marino

Pentru San Marino in acest an va canta cea mai in varsta concurenta din intreaga competitie, desi are doar 40 de ani. Ea a mai participat de alte 4 ori in aceasta competitie, reprezentand cu rezultate modeste San Marino. Totusi, in aceasta seara ea a venit impreuna cu un actor celebru in San Marino care indrageste muzica. Piesa este in stilul anilor 90, insa are sansa de a prinde la public, fiind interpretata in limba engleza si cu un ritm antrenant.

Eurovision Ora 22:47 - Irlanda

O reprezentatie cu adevarat impresionanta a fost cea a solistului irlandez care a intrat cu numarul 9 in aceasta semifinala.

Eurovision Ora 22:41 - Danemarca

O frumoasa blonda reprezinta Danemarca in acest an, interpretand o piesa in limba engleza. 

Eurovision Ora 22:37 - Ungaria

Cantaretul care reprezinta Ungaria in acest an a urcat pe scena.

Eurovision Ora 22:35 -  Romania, mai mult ca sigur in finala

In timpul unei scurte transmisiuni din backstage, pana si prezentatorul care a trecut pe langa echipa Romaniei a adus aminte faptul ca tara noastra s-a calificat de 12 ori pana acum in ultimul act al competitiei muzicale, asa ca este de asteptat sa nu aiba emotii nici in aceasta seara.

Eurovision Ora 22:29 - Olanda

Povestea trupei si piesei din Olanda este foarte interesanta. Este vorba de o trupa formata din 3 fete, surori, dintre care doua chiar gemene. Piesa este compusa chiar de tatal lor special pentru mama acestora care a trecut printr-o perioada ceva mai grea din punct de vedere al sanatatii. Olanda: OG3NE - Lights Amd Shadows

Eurovision Ora 22:26 -ROMANIA YODEL IT

Romania intra in competitie cu numarul 5. Fara emotii si cu o interpretare impecabila, Alex si Ilinca au 'rupt' scena si au impresionat pe toata lumea. Calificarea in finala este ca si asigurata.

Eurovision Ora 22:22 - Malta

 Claudia Faniello - Breathlessly - Claudia, solista din Malta, s-a prezentat cu o balada care intr-adevar iti taie rasuflarea. Si povestea ei de viata este una impresionanta, ea s-a luptat cu bulimia si a castigat aceasta lupta, iar acum iat-o reusind sa ajunga pana pe scena Eurovision, la doar un pas de finala.

Eurovision Ora 22:18 - Macedonia

 Jana Burcheska vine cu un ritm modern si o piesa prin care ne spune ca ea...danseaza singura. Cantareata a marturisit ca iubeste muzica, desigur, dar si sportul, este pentru prima oara la eurovision si nu interpreteaza doar muzica dance si pop ci poate da foarte bine si rap.

Eurovision Ora 22:15 - Austria

Austria: Nathan Trent - Running On Air este cea de-a doua piesa care a intrat in concurs. O interpretare impecabila si un pusti pus pe frant inimile domnisoarelor cu o piesa in limba engleza, de dragoste, desigur. Nathan a compus chiar el piesa cu care participa si canta si compune inca de la 11 ani.

Eurovision Ora 22:12 - Serbia

Prima care intra in competitie este frumoasa reprezentanta a Serbiei cu o piesa in limba engleza In too deep.

Eurovision Ora 22:10 - Downloadati aplicatia

In acest an s-a schimbat modul de votare dar si procentele in care conteaza votul publicului. Puteti vota si voi de 20 de ori, insa nu pentru Romania, cu ajutorul aplicatiei Eurovision care e disponibila si pentru Android si iOs.

DOWNLOADATI APLICATIA EUROVISION DE AICI

Ora 22:00 - Cea de-a doua semifinala Eurovision a inceput 

18 tari intra in concurs in aceasta seara, 10 se vor califica, iar printre ele avem toate sansele sa fie si Romania.

Ora 20:05 - Seara incepe spectaculos cu o reprezentatie a prezentatorilor

Prezentatorii semifinalei deschid spectacolul din aceasta seara cu o super reprezentatie. Ei au inceput prin a canta la fluier si acordeon cateva dintre hiturile care au castigat in ultimii ani Eurovision, dar si alte piese. Printre piesele castigatoare interpretate la acordeon s-au numarat Euphoria, Helena Paparizou - my number one, Rise like a phoenix a Conchitei Wurst.

Eurovision - Primele imagini LIVE cu Ilinca chiar din backstage

Ilinca a intrat in direct chiar pe pagina ei de Facebook, din backstage-ul Eurovision. Solista este complet lipsita de emotii in aceasta seara si este de asteptat sa aiba o reprezentatie de zile mari.

Eurovision - Ilinca, reprezentanta Romaniei, este sigura de calificare!

Ilinca, reprezentanta Romaniei la Eurovision, a organizat un concurs pe pagina ei de Facebook prin care a reusit sa ofere un bilet la marea finala Eurovision de sambata. Ea a anuntat chiar inaintea semifinalei din aceasta seara cine este fericitul castigator si, cel mai important, la asigurat ca se vor intalni sambata seara. Acest lucru ne arata cat de sigura este cantareata ca se va califica in marea finala.

Alex Florea, solistul alaturi de care canta Ilinca in aceasta seara pe scena Eurovision, este ceva mai retincent si mai emotionat daca e sa ne luam dupa postarea sa de pe Facebook. 

 

Eurovision - Romania, acuzata de plagiat de catre vloggeri rusi

EUROVISION. O echipă de vloggeri din Rusia a creat un top al pieselor plagiate de la ediţia de Eurovision de anul acesta, iar în topul ruşinii se regăseşte şi piesa "Yodel it", care va reprezenta România.  

Potrivit acestora, piesa interpretată de Ilinca şi Alex Florea ar fi fost plagiată după piesa ”Hall of Fame” al lui The Script cu Will.I.am, lansată în 2012. 

Iată care sunt cele 7 piese care au fost incluse în topul ruşinii:

  • Perfect Life - Levina, Germania
  • Gravity - Hovig, Cipru
  • Yodel It - Ilinca și Alex Florea, România
  • Beautiful Mess - Kristian Kostov, Bulgaria
  • City Lights - Blanche, Belgia
  • Occidentali's Karma - Francesco Gabbani, Italia
  • In Too Deep - Tijana Bogicevic, Serbia

 

Eurovision - Ce se va intampla pe scena in momentul Romaniei

Alex Florea, care va reprezenta alături de Ilinca țara noastră la concursul Eurovision, a vorbit despre scenografia momentului celor doi din a doua semifinală a concursului, care va avea loc la Kiev joi seara. 

"Elementul cel mai greu de calibrat în show-ul nostru a fost tunul, încă de la primele repetiții în Kiev. Ne-am lovit de o scenă foarte mică, pe rotund, și care, din păcate, nu ne-a permis să facem o mișcare mult mai elastică, explozivă, expansivă și a trebuit să schimbăm scenografia de trei ori. Chiar și la repetiția de ieri, cea cu juriul, am avut foarte mari emoții pentru mișcarea mea", a spus artistul, arată Agerpres.

De asemenea, Alex Florea a vorbit și despre influența organizatorilor asupra spectacolului, din motive de siguranță.

'Organizatorii ne-au oprit mai multe mișcări, pentru siguranță, printre care și aceea în care eu mă urc pe tun în timp ce el se deplasează. A trebuit să regândesc săritura mea și am avut foarte mari emoții, chiar și la repetiția de ieri dimineață. Mă bucură că în show-ul care a contat cel mai mult și unde juriul a punctat a ieșit totul perfect", a spus el.

Alex Florea a adăugat că la repetiția de miercuri, anterioară show-ului pentru juriu, a avut probleme tehnice.

"La repetiția de la ora patru, cea de dinaintea celei cu juriu, am avut probleme cu căștile. Aproape imediat ce am început repetiția mi-au căzut căștile. Aș fi putut să le pun înapoi în ureche, dar m-am temut că se va vedea momentul pe scenă. Așa că am preferat să merg înainte", a afirmat el.

Eurovision - Primul scandal imens al competitiei. Este vizat concurentul Bulgariei

Eurovision - Primul scandal, chiar inainte de a doua semifinala. Marele favorit al competitiei este in atentia autoritatilor din Ucraina, tara organizatoare. Ucraina a anunţat joi că verifică relatările din presă potrivit cărora solistul Bulgariei la Eurovision - unul dintre favoriţii concursului, potrivit presei - este posibil să fi încălcat legea ucraineană cântând în Crimeea după anexarea ei de către Rusia, relatează Reuters. 

O înregistrare video intens partajată pe reţelele sociale şi în media ucrainene pare să-l arate pe solistul bulgar Kristian Kostov cântând într-un concert în peninsula de la Marea Neagră în iunie 2014, la trei luni după ce aceasta a fost anexată de Rusia.

Ucraina a interzis deja concurentei din Rusia să intre în ţară pentru că aceasta a cântat în Crimeea.

Eurovision - Ce tari s-au calificat deja in marea finala

Prima semifinala Eurovision a avut loc marti seara si, din fericire, o veste foarte buna a venit si de acolo. Republica Moldova s-a calificat deja in finala Eurovision, alaturi de alte 9 trupe: Azerbaidjan Grecia Suedia Portugalia Polonia Armenia Australia Cipru Belgia. Cu toate acestea, casele de pariuri dau mai multe sanse Romaniei la o clasare in primele 5, dupa marea finala.

Alte tari calificate direct in finala sunt, ca in fiecare an, cele 6 tari care organizeaza concursul si contribuie masiv la bugetul acestuia: Ucraina care este castigatoarea de anul trecut, Marea Britanie, Franta, Spania, Germania, Italia.

Eurovision - Elvetia, reprezentata tot de Romania

O alta surpriza din acest an este ca in cea de-a doua semifinala se regaseste si o alta romanca, pe langa reprezentanta tarii noastre. Este vorba despre trupa care reprezinta Elvetia. Solista este de origine romana, motiv de mandrie si pentru noi. Trebuie sa le tinem pumnii si lor, casele de pariuri i-au cotat cu sanse ceva mai mici de calificare pentru finala.

Eurovision - Toate melodiile, in ordinea intrarii in concurs

Eurovision - Serbia: Tijana Bogicevic - In Too Deep


Eurovision - Austria: Nathan Trent - Running On Air


Eurovision - Macedonia: Jana Burcheska - Dance Alone


Eurovision - Malta: Claudia Faniello - Breathlessly


Eurovision - România: Ilinca & Alex Florea - Yodel It!


Eurovision - Olanda: OG3NE - Lights Amd Shadows


Eurovision - Ungaria: Joci Papai - Origo


Eurovision - Danemarca: Anja - Where I Am


Eurovision - Irlanda: Brendan Murray - Dying To Try


Eurovision - San Marino: Valentina Monetta & Jimmie Wilson - Spirit Of The Night


Eurovision - Croația: Jacques Houdek - My Friend


Eurovision - Norvegia: Jowst - Grab The Moment


Eurovision - Elveția: Timebelle - Apollo


Eurovision - Belarus: NAVIBAND - Historyja Majho Zyccia


Eurovision - Bulgaria: Kristian Kostov - Beautiful Mess


Eurovision - Lituania: Fusedmarc - Rain Of Revolution


Eurovision - Estonia: Koit Toome & Laura - Verona


Eurovision - Israel: Imri Ziv - I Feel Alive


Mai multe articole despre:
Eurovision