MENIU

EUROVISION 2015 - Marea finală. Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări

EUROVISION 2015 - Marea finală. Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări

EUROVISION 2015. Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala EUROVISION 2015, ce se va desfăşura sâmbătă, la Viena, va intra în concurs pe poziţia 20, informează Televiziunea Română.

EUROVISION 2015. După încheierea celei de-a doua semifinale, organizatorii Eurovision 2015, European Broadcasting Union (EBU) şi ORF, au anunţat ordinea intrării în concurs pentru cele 27 de ţări finaliste, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de TVR.

România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", va intra în competiţie pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania.

Românii pot urmări spectacolul de sâmbătă în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe www.tvrplus.ro.

EUROVISION 2015. Atunci, publicul din 40 de ţări "#voltează20" pentru piesa "De la capăt", după cum îşi invită trupa Voltaj fanii.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Eurovision 2015. Călin Goia, gest emoţionant la ceremonia de deschidere Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Eurovision 2015. Iuliana Marciuc a fost jefuită în Viena

Mai multe articole despre:
Voltaj Eurovision eurovision 2015