MENIU

Euro 2020. România joacă în grupă cu Olanda, Ucraina şi Austria, dacă se califică

România va juca în grupa C la Campionatul European de Fotbal din 2020, dacă se va califica, alături de Olanda, Ucraina şi Austria, conform tragerii la sorţi UEFA, care a avut loc la Bucureşti, la ROMEXPO. 

Grandiosul eveniment, găzduit pentru prima dată în istorie de ţara noastră, s-a bucurat de prezenţa unor nume importante ale fotbalului european, printre care Ruud Gullit, câștigătorul EURO 1988, Francesco Totti, campion mondial în 2006, și Iker Casillas, dublu câştigător al Campionatului European, în 2008 şi 2012, și o dată al Cupei Mondiale din 2010.

Pentru a se califica la EURO 2020, România trebuie să învingă Islanda pe 26 martie şi apoi să treacă şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pe 31 martie. Ambele partide vor fi jucate de selecţionata condusă de Mirel Rădoi într-o singură manşă, în deplasare.

EURO 2020 va avea loc în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, iar ţara noastră va găzdui patru meciuri: trei în grupa C, pe 14, 18 şi 22 iunie 2020 şi o optime de finală, pe 29 iunie 2020.

Meciul de deschidere al EURO 2020 va avea loc pe 12 iunie, la Roma, între Italia şi Turcia.

La tragerea la sorţi de la ROMEXPO au fost prezenţi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, actualul selecţioner, Mirel Rădoi, dar şi foştii selecţioneri Anghel Iordănescu şi Cosmin Contra.

Totodată, trofeul Campionatului European de fotbal a fost expus pe toată durata tragerii la sorţi în sala de la ROMEXPO.

Jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu a fost acreditat la UEFA şi s-a aflat în sala de la ROMEXPO, de unde a surprins mai multe imagini din culise. Vezi fotografiile în galeria foto!

 

CUM ARATĂ GRUPELE DE LA EURO 2020

Grupa A (meciurile se vor juca la Roma şi la Baku): Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia

Grupa B (Sankt Petersburg, Copenhaga): Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia

Grupa C (Amsterdam, Bucureşti): Olanda, Ucraina, Austria, România (dacă se califică) / Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo sau Belarus (dacă România nu se califică)

Grupa D (Londra, Glasgow): Anglia, Croaţia, câştigătoarea play-off-ului C (Scoţia, Norvegia, Serbia sau Israel), Cehia

Grupa E (Bilbao, Dublin): Spania, Suedia, Polonia, câştigătoarea play-off-ului B (Bosnia-Herţegovina, Slovacia, Irlanda sau Irlanda de Nord)

Grupa F (Munchen, Budapesta): câştigătoarea play-off-ului A (Islanda, Bulgaria sau Ungaria), Portugalia, Franţa, Germania

 

 

 

.