MENIU

Eugen Tomac: E clar că a fost o înțelegere politică în cazul votului pentru Iordache la Consiliul Legislativ

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că USR a făcut o înțelegere cu PSD la voturile date pentru conducerea Consiliului Legislativ, mai precis pentru Florin Iordache, fostul ministru PSD al Justiției, celebru pentru OUG 13 de modificare a legilor Justiției. 

 

Eugen Tomac spune că „e clar că în cazul votului pentru Iordache la Consiliul Legislativ a fost o înțelegere politică”.

Și premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri despre votul dat de parlamentari pentru șefia Consiliului Legislativ.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament arată o dată în plus că majoritatea pesedistă trebie să plece acasă. Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiției independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiției... eu nu pot să înțeleg. Îmi arată clar că PSD și cei care au votat alături de PSD sunt în pragul nebuniei și nu mai au nicio legătură cu realitatea opțiunilor oamenilor”, a declarat  Ludovic Orban, miercuri, în fața Biroului Electoral Municipal.

„Statuia moralității s-a prăbușit. Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat!”, scrie Eugen Tomac într-o postare pe contul său de Facebook.

„La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului.

În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi - pe al nostru. Candidatul Zegrean nu a fost votat nici măcar de toți parlamentarii PNL, grav și, mai ales, umilitor pentru distinsul constituționalist.

Singurii parlamentari care nu au participat la mascarada de ieri au fost colegii mei din PMP. (...) Nu mă miră că USR a făcut înțelegere cu PSD, au mai fost asemenea negocieri în Parlament. Urât este când te urci pe statuia moralității și nu mai știi să cobori”, susține Eugen Tomac în același mesaj.