MENIU

Eugen Nicolicea, care se voia ministrul Justiției, reacție deplasată față de jurnalista Realitatea

Eugen Nicolicea, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției, respins ieri de președintele Klaus Iohannis, a avut o reacție deplasată, în urmă cu puțin timp, la adresa jurnalistei Realitatea TV, Mădălina Mihalache. Nu este pentru prima dată când Nicolicea procedează așa la adresa presei.

Jurnalista Realitatea TV a dorit să afle punctul de vedere al lui Eugen Nicolicea, pentru ca telespectatorii să fie informați, iar cel care se dorea ministrul Justiției a avut o atitudine arogantă, adresându-i-se Mădălinei Mihalache inclusiv la persoana a doua singular. Mai mult, la finalul "dialogului", Nicolicea a adoptat o poziție sfidătoare, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Redăm mai jos dialogul dintre Mădălina Mihalache și Eugen Nicolicea:

- Nicolicea: Monopolizati discutia si v-am explicat. Nu intelegeti, nu aveti nicio pregatire, nu mai intrebati. Nu va mai raspund dumneavoastra. Ce pregatire aveti?
- Mihalache: Eu va pun niste intrebari....
- Nicolicea: Esti chimista, nu? Sau ce esti?
- Mihalache: Sunt jurnalist si va adresez intrebari, domnule Nicolicea.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că îl respinge pe Eugen Nicolicea, propunerea PSD de ministru al Justiției, după remanierea lui Tudorel Toader.

Totodată, Iohannis i-a respins și pe Tit Liviu Brăiloiu, propunerea pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, și pe Oana Florea, propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene.

"Avem cele trei demisii şi, la un moment dat, evident că aceste trei persoane vizate vor pleca. Însă cele trei propuneri, care au fost făcute pentru a înlocui miniştrii care pleacă, sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru şi, în consecinţă, nu accept această remaniere, aşa cum mi-a fost propusă.

Pentru a merge totuşi mai departe, am avut o discuţie telefonică cu doamna prim-ministru şi am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru persoanele care vor prelua cele trei portofolii care, într-un final, se vor vacanta, fie să vină cu propuneri pentru miniştri interimari până când PSD vine cu nişte propuneri pe care le pot accepta", a declarat ieri Klaus Iohannis.

 

 

 

.

Mai multe articole despre:
Eugen Nicolicea