MENIU

Eugen Iancu (Asociația Colectiv): Încă un supraviețuitor al incendiului din Colectiv a murit

Încă un supraviețuitor al incendiului din clubul bucureștean Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, a murit, a confirmat, pentru Agerpres, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv.

"Din păcate, a apărut și cea de-a 65-a victimă în urma incendiului din Colectiv. Este vorba de un băiat, ale cărui traume au continuat, așa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv — toți cei care au fost în foc, dar și părinții lor — pentru care, din păcate, nu prea mai face nimeni nimic", a spus Eugen Iancu.

Întrebat dacă tânărul s-a sinucis sau a murit ca urmare a rănilor suferite în incendiu, Eugen Iancu a evitat un răspuns: 'Nu aș putea să vă dau un răspuns, cred că ar fi mai bine să evităm subiectul. (...) A murit și rudele lui încearcă să-l îngroape în liniște, cu sprijinul tuturor. Cred că vom putea discuta pe urmă. (...) A murit acasă. Situația e complicată. Este o familie care are o problemă foarte mare, ar fi bine să le respectăm durerea".

Potrivit președintelui Asociației Colectiv, prietena tânărului Răzvan a murit în noaptea incendiului din Colectiv.

De asemenea, întrebat dacă tânărul avea o traumă psihică, Eugen Iancu a spus: "Normal, ca noi toți. Și eu am traume psihice și toți care au avut pierderi acolo".

Decesul tânărului a fost anunțat sâmbătă pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv.

"65! Numărul victimelor după tragedia Colectiv crește. Dumnezeu să te odihnească, Răzvan!", a fost mesajul postat sâmbătă seara pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv GTG 3010.

Duminică, tot pe pagina Asociației a fost postat mesajul familiei lui Răzvan.

"Respectăm dorința oamenilor de a ne fi alături, precum și nevoia de informare a tuturor. Dar, dincolo de numărul 65, se află suferința noastră, a familiei și prietenilor lui Răzvan. Ne alină gândurile bune și faptul că atâția oameni devin părtași la durerea noastră, dar facem un apel la discreție și decență. Vrem să ne ducem pe ultimul drum fiul și prietenul în liniște. Vă mulțumim pentru înțelegere!", este mesajul familiei postat pe pagina Asociației.

Cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv vor putea să o facă de duminică seara până luni dimineața, când va avea loc un eveniment dedicat celor care și-au pierdut viața în tragicul accident petrecut în urmă cu 21 de luni.

"În data de 30 iulie, începând cu ora 20,00 și până la ora 8,00 dimineața, a doua zi, va avea loc evenimentul 'Noapte albă la #Colectiv', întrucât se împlinesc un an și nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideți să ne revedem și să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi", se arată într-un mesaj distribuit pe pagina de Facebook a Asociației Colectiv GTG 3010.

Președintele asociației, Eugen Iancu, a declarat pentru AGERPRES că momentul marchează și amenajarea spațiului din Piața Bucur unde a fost amplasat monumentul dedicat victimelor Colectiv.

"Se împlinesc 21 de luni. Cine dorește să aprindă o lumânare, să aducă o floare..., cine poate, când poate, de-a lungul serii, de-a lungul nopții, este invitat să vină acolo", a adăugat el.

Pe 30 octombrie 2015 în clubul bucureștean Colectiv s-a produs un incendiu în urma căruia, de-a lungul timpului, 65 de persoane și-au pierdut viața și alte circa 200 au fost rănite. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului și s-a extins rapid.