MENIU

"Eterna și Fascinanta Românie" văzută de Fane Jeg

Ştefan Ioniţă, fotograful care i-a pozat pe Anca Pandrea şi pe Iurie Darie în ipostaze sexy, poate fi găsit acum pe pagina de Facebook unde a expus cu măiestrie un album care a făcut istorie. Un album care surprinde primii zece ani din istoria postdecembristă a României fără retuşuri.

„Eterna şi fascinanta Românie văzută de Fane Jeg” reprezintă o colecţie impresionantă de fotografii pline de contraste, semnată de celebrul fotograf Ştefan Ioniţă, alias Fane Jeg, cel care a furnizat cele mai picante imagini din presa românească în primii ani după Revoluţie. Imaginile reflectă „povestea celor zece ani de zvârcoliri postrevoluţionare”, după cum mărturiseşte chiar autorul lor. „Aşa cum le-am văzut eu. Aşa cum le-au văzut mulţi, de fapt, dar s-au prefăcut că nu le observă … Voiam un album al bucuriei. N-a fost să fie. Aceasta e România anilor noştri. N-am putut, n-am vrut s-o fardez”, spune nea Fane.

Aici poţi vizualiza albumul foto „Eterna şi fascinanta Românie văzută de Fane Jeg”, o replică realizată de Ştefan Ioniţă la albumul „Eterna şi fascinanta Românie” tipărit de statul român în 1995 pentru promovarea ţării noastre peste hotare. Varianta lui Fane Jeg s-a vândut în sute de mii de exemplare, în România şi în alte 14 ţări. Ştefan Ioniţă este, din 2011, fotoreporter al ziarului „ring”, având şi o rubrică zilnică dedicată: „Fane în ring”. 

GALERIE FOTO  pe www.expresspress.ro

Mai multe articole despre:
Fane jeg