MENIU

"Este un jaf armat asupra Justiției. Dragnea și camarila sa sunt în logica disperării"

Florin Iordache

Liviu Dragnea și camarila sa nu mai sunt într-o logică politică minimală, ci se află în "logica disperării", care îi poate determina să facă absolut orice, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu. Dacă ar fi avut cea mai mică teamă de reacția euroatlantică, nu ar mai fi trecut la acest asalt asupra legilor încălcând toate recomandările europene, ale MCV, ale ambasadei americane care, toate, au cerut în primul rând acordul sistemului judiciar pentru modificarea legilor Justiției.

"Suntem în mijlocul unui război dus de Grupul infracțional organizat (GIO) Dragnea împotriva României ale cărui interese sunt gata să le sacrifice pentru salvarea proprie. Iar ceea ce se întâmplă acum în Parlament în privința modificării Legilor Justiției are datele unei jaf armat", scrie Ioana Ene Dogioiu într-un editorial postat pe Ziare.com.

Amendamentele adoptate în comisia Iordache sunt "monstruoase", arată editorialista citată. De exemplu, independența procurorilor a fost anulată, nu mai există în lege, orice lucrare a unui procuror va putea fi anulată de procurorul ierarhic superior pe orice motiv, comisiile SRI și SIE căpăta dreptul să îi verifice pe magistrați, iar "judecătorii și procurorii sunt obligați să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresă celorlalte puteri ale statului-legislativă și executivă", adică o extensie a celebrei Hotărâri care permite cenzurarea opiniei unui judecător constituțional dacă ea nu convine președintelui CCR.

Este mai mult decât o mutilare, este o anulare a principiilor Legilor Justiției inițiate chiar de PSD în 2004 pentru ca România să poată fi primită în UE, sunt aruncate în aer principii convenite cu UE la aderare, potrivit lui Dogioiu.

"Modificări demolatoare sunt adoptate într-un ritm dement, cu sfidarea explicită a sistemului judiciar, cu excepția unei asociații liliputane, UNJR, cu câteva zeci de membri, devenită floare la butonieră lui Voiculescu, ale cărei marote sunt satisfăcute tocmai pentru a acoperi sfidarea restului magistraților. Și probabil că mascaradă se va încheia până vineri cel târziu".

Scandal în Comisia Specială pentru Legile Justiției. Cele mai controversate amendamente

Mai multe articole despre:
Ioana Ene Dogioiu legile Justitiei