MENIU

Este oficial! Marcel Boloș a depus jurământul la Cotroceni ca ministru al Digitalizării - Carte de vizită

Marcel Boloș, ministrul Digitalizării Foto: INQUAM/Octav Ganea

Marcel Boloș este noul ministru al Digitalizării în Cabinetul de coaliție PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

Marcel Boloș a fost propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării. Decizia a fost anunțată chiar joi de șeful liberalilor Florin Cîțu. Portofoliul de la Digitalizare a devenit vacant după demisia lui Florin Roman. Acesta a demisionat după 20 de zile la minister, pe 15 decembrie 2021, în urma scandalului legat de studiile sale și de un posibil plagiat. 

Fost ministru în Guvernul Orban, Marcel Boloş a fost, până la numirea ca ministru la Digitalizare, consilier onorific al premierului Ciucă în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene, numit în data de 14 decembrie 2021.

La data publicării prezentului decret, al numirii lui Marcel Boloș la Digitalizare, în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului nr. 1311/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1201 din 17 decembrie 2021.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc vineri, ora 14:00, la Palatul Cotroceni

Marcel Boloș - Carte de vizită 

Marcel Boloș are 53 de ani și este de profesie economist și inginer.

Până la numirea ca ministru la Digitalizare, a fost consilier onorific al premierului Ciucă în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene, numit în data de 14 decembrie 2021.

A fost ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Orban, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020.

Înainte a fost directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, funcție pe care a ocupat-o din 2017. Anterior a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și în cel al Transporturilor și director responsabil de fonduri europene.

Născut la Huedin, jud. Cluj, la 1 aprilie 1968, Marcel Boloș este economist în finanțe-asigurări și inginer electromecanic, după absolvirea a două facultăți la Universitatea Oradea, în perioada 1992-1997. Are diplomă de doctor în contabilitate, Universitatea de Vest Timișoara (2005) și diplomă de de doctor în specializarea management, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2007), potrivit CV-ului oficial.

Mai multe articole despre:
marcel bolos minister digitalizare