MENIU

Escrocherie de proporţii pe Twitter. Mii de utilizatori au fost înşelaţi

Mii de utilizatori de Twitter au căzut în capcana unor escrocherii care le promit mai mulți fani (follower-i) pe Twitter în schimbul credențialelor de autentificare în rețea, după ce un grup de infractori a exploatat platforma de autentificare a rețelei, TweetDeck și secțiunea Trends.

Escrocii, care ar putea fi din Turcia, profită de nerăbdarea utilizatorilor de a câștiga vizibilitate pe platformă. În ultima lună, au înregistrat zeci de site-uri similare pe domenii de top precum .com, .net și .us. Grupul de infractori promite follower-i pe Twitter gratuit sau contra cost în schimbul credențialelor de autentificare ale utilizatorilor.

 Cei care accesează opțiunea ’’gratuită’’ obțin imediat 20 de fani care îi urmăresc pe Twitter – utilizatori legitimi sau profiluri false care fac parte dintr-o rețea de tip bot. Ei sunt abonați automat la sistem fără a li se cere permisiunea, devenind la rândul lor fanii altor 100 de utilizatori.

 Bitdefender a denunțat fraudele și a notificat compania de micro-blogging cu privire la site-urile periculoase care sunt promovate masiv prin Twitter Trends.

 Mai multe detalii si cum va puteti feri de escrocheriile de acest tip, aflati de pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
escrocherie Twitter GadgetReport.ro