MENIU

Erupția puternică a unui vulcan din Rusia a „vopsit” în gri localitățile din jur. Imagini apocaliptice cu casele îngropate în cenușă

Momente apocaliptice în Rusia. Vulcanul Șiveluci, situat într-o Peninsulă din Orientul Îndepărtat al țării, a erupt în această dimineață, aruncând în aer o coloană de cenușă de 10 kilometri înălțime. Imaginile cu casele și mașinile acoperite în întregime de cenușa vulcanului au ajuns imediat pe rețelele sociale. 

Autoritățile au emis o notificare de cod rosu pentru zborurile din zona respectivă, adăugând că astfel de erupții de cenușă s-ar putea produce în orice moment. De asemenea, școlile au fost închise, iar locuitorilor din satele din apropiere li s-a cerut să rămână în case, ca să evite orice pericol. 

Fenomenul reprezintă o ameninţare sporită pentru traficul aerian, a anunţat Echipa de răspuns la erupţia vulcanică din Kamceatka. 

 

„Cenuşa a ajuns până la 20 de kilometri altitudine. Norul de cenuşă s-a deplasat în direcţie vestică şi a fost înregistrată o cădere puternică de cenuşă peste satele din apropiere”, a declarat Danila Chebrov, director al filialei din Kamceatka a Serviciului de Geofizică.

 

„Vulcanul se pregătea pentru asta de cel puţin un an… iar procesul continuă, deşi acum s-a mai calmat puţin”, a precizat Chebrov.

 Vulcanul Șiveluci este unul dintre cei mai activi vulcani din peninsula Kamceatka, având aproximativ 60 de erupţii majore înregistrate în ultimii 10.000 de ani. Cea mai recentă dintre acestea s-a produs în anul 2007.

 

Mai multe articole despre:
vulcan cenusa rusia scoli inchise